НОВИНИ

Synology DVA1622 предлага видеонаблюдение с изкуствен интелект за дома и малкия бизнес Вторник, 21 Юни 2022

-

Synology обяви устройството за мрежов видео запис DVA1622, което разширява линията от продукти за видеонаблюдение и анализ с изкуствен интелект. За първи път новото компактно устройство с две гнезда за дискове предлага възможности за анализ с изкуствен интелект, което пасва отлично на малките бизнеси и домакинствата.

Synology DVA1622

Гъвкаво решение за локално използване

DVA1622 позволява на домашните потребители, собственици на магазини и други да се стартират до две едновременни задачи за интелигентен анализ, докато наблюдават до 16 камери на устройство с много компактни размери. За разлика от по-големия си събрат с четири гнезда DVA3221, DVA1622 поддържа HDMI изход с до 16 видео потока върху един екран и локални контроли посредством два USB порта, което елиминира нуждата от PC за наблюдение и управление на системата.

Повече от идентифициране на заплахи

Задачите за видео анализ с deep learning (DVA) могат да повишат сигурността чрез активно идентифициране на специфични заплахи. Тези опции намаляват и усилията за обезпечаване на сигурността на територията като осигуряват по-точни и филтрирани аларми. Така например, системата ще уведоми потребителите за движение на хора и автомобили. Анализът с deep learning може да помогне за автоматизиране на управлението на сградите чрез калкулиране на заетостта и осигуряване на статистика и друга полезна информация.

Повишава домашната сигурност

Навременните аларми са ключови за превенция на пробивите в сигурността. С една или две DVA задачи собствениците могат да трансформират своята домашна система за видеонаблюдение от версия само за наблюдение и запис в активна платформа за засичане, която предупреждава при установяване на подозрителна дейност.

Много домове имат само декоративни огради и отворени подходи към гаражите, външни постройки и покриви, стигащи почти до земята, където лесно могат да проникнат крадци. Настройването на засичане на движение в открити пространства, обаче, може да доведе до много фалшиви аларми като животни, доставчици и други.

Synology DVA1622 поддържа засичане на проникване и може коректно да идентифицира пресичането на определени граници от хора и превозни средства като огради и да установи в каква посока е движението. Засичането на хора и превозни средства сканира потоците на движение и изпраща аларми, когато те попаднат в наблюдаваната зона за определено време.

Сигурна екосистема за наблюдение

DVA1622 идва със софтуера за видео управление Surveillance Station 9.0, който предлага най-доброто и най-новото във видеонаблюдението. С поддръжка на над 8300 нови и стари модели камери и още повече модели чрез ONVIF съвместимост, мигрирането от други решения става бързо и лесно. Помощниците за настройка автоматизират конфигурирането, за да можете да стартирате системата възможно по-скоро. Surveillance Station предлага интеграция с I/O модули, аудио системи, интелигентни ключалки и други устройства за наблюдение, за да направи сигурността на дома истински интерактивна, включително с използването на други системи на Synology.

Данните от видеонаблюдението могат да бъдат съхранявани безопасно в случай на проблем с автоматични бекъпи към Synology NAS или двоен запис от IP камерите към второ устройство, или в облака с услугата C2 Surveillance. Защитата на видеозаписите срещу кражба, проникване или неоторизирана употреба е лесна с използването на криптиране на видеото и устройството, HTTPS и SRTP поддръжка, прилагане на воден знак в реално време и вградени инструменти за автентификация.

Ако се нуждаете от DVA1622 като част от по-голяма инсталация, Централизираната система за управление (CMS) на Surveillance Station може да управлява стотици модели Synology DVA, NVR и NAS устройства, които могат да бъдат оперирани, ъпдейтвани и защитавани от един централизиран сървър. Така е възможна обработката на видео в периферията при запазване на централизиран контрол и дистанционна поддръжка на сървърите от една мощна конзола.

Наличност

Synology DVA1622 е наличен за поръчка в ADSYS.