НОВИНИ

Western Digital Ultrastar DC HC570 с капацитет 22TB вече е в продажба Сряда, 22 Февруари 2023

-

Western Digital Ultrastar DC HC570 22TB е резултат от многогодишния опит на компанията в индустрията и предназначен за хиперскалируеми облачни среди. Новият продукт предлага повече стойност на клиентите чрез намаляване на общата цена на притежание.

Благодарение на уникални технологии като OptiNAND", енергийно-подпомагания PMR (ePMR) запис, рамото с три степени на позициониране (TSA) и HelioSeal, Western Digital уверено следва своя план да предложи твърд диско с капацитет 30+ TB и то съвсем не толкова напред в бъдещето.

WD Ultrastar DC570 22TB

OptiNAND и ePMR намаляват общата цена на притежание на облачните центрове за данни
Новата ePMR технология в комбинация със собствената разработка OptiNAND на Western Digital позволяват достигане на немислими доскоро нива на капацитета, производителността и издръжливостта. 22TB моделът Ultrastar DC HC570 с CMR технология използва OptiNAND, за да осигури рекордна плътност на данните от 2,2TB/плоча в HelioSeal платформа с 10 плочи.

Освен уникалните предимства на OptiNAND, новите HDD на Western Digital с много голям капацитет използват и ArmorCache" - функция за безопасно кеширане на данните при запис, която позволява на клиентите да получат бързодействието като при конфигурация write cache enable (WCE) в комбинация със защитата на режима write cache disable (WCD) дори в случай на непредвидено отпадане на захранването. За първи път в историята на твърдите дискове тази функция за защита при кеширане при запис предоставя едновременно производителност и надеждност без значение от избора на работен режим.

OptiNAND от своя страна осигурява значителен прираст в производителността, дори в WCD режим. Той се проявява в най-голяма степен при произволни записи с големи блокове и може да достигне над 40% (в сравнение с не-OptiNAND диск) при IOPS и скоростта на трансфер при 256 KB или по-големи блокове. Това увеличение е дори още по-голямо - от порядъка на 80% при обработка на заявки за запис на порции данни с размер 1MB. Повече подробности за технологията са дадени в този технически документ.

Постигане на оптимална плътност и спестяване на разходи

Когато дойде време за подмяна на твърдите дискове, е препоръчително да се обърне внимание на плътността на данните, така че да се спести място и енергия за захранване и охлаждане. Така например, замяната на два 10 TB твърди диска с един диск с капацитет 22 TB позволява над двукратно увеличение на плътността на данните, при което се освобождава около 50% място в сървърния шкаф и се постига икономия на енергия до 64% в рамките на 5 години (450 kWh).

Наличност

22TB твърд диск Ultrastar DC HC570 с интерфейс SAS или SATA с 5-годишна гаранция вече може да бъде поръчан в ADSYS.