НОВИНИ

Western Digital Ultrastar DC HC560 предлага 20TB капацитет в един диск Четвъртък, 24 Февруари 2022

-

Новият модел Ultrastar DC HC560 20TB с технология OptiNAND осигурява невиждан досега капацитет от 20TB от конструкция с 9 плочи (2,2TB/плоча) и CMR технология на запис. Той е готов за използване веднага в системите за съхранение на данни.

В най-големите твърди дискове на Western Digital се използват иновативни технологии, които индустрията прилага за първи път, като енергийно-подпомагания магнитен запис (EAMR), рамо с три степени на позициониране (Triple Stage Actuator - TSA) и HelioSeal, която обезпечава висок капацитет и ниско енергопотребление чрез използване на хелий вместо въздух в камерата на устройството.

Ultrastar DC HC 560

Пресъздаване на твърдия диск за експоненциално растящите обеми от данни

Хипермащабните облаци, доставчиците на съдържание, предприятията и интелигентните системи за видеонаблюдение имат нужда от решения за съхранение, които да посрещнат експоненциалния ръст в обема на данните. Когато става дума за ценовоефективно съхранение на данни в големи мащаби, твърдите дискове продължават да играят водеща роля. IDC предсказва, че през 2025 г. хард дисковете ще представляват 82% от капацитета за съхранение, купен от предприятията. Дисковете осигуряват капацитет, производителност и надеждност за съхраняване на големи количества данни не само сега, но и в бъдеще. Инвестициите в твърди дискове остават критично важни за обезпечаване на ръста на информацията.

Western Digital разработи дискове, разширени с флаш памет, под формата на технологията OptiNAND. Това води до появата на продукти, съчетаващи доказаната вече NAND флаш на компанията и водеща HDD технология. Твърдите дискове на Western Digital са лидер по отношение на плътността на записаните данни с първата в индустрията технология за енергийно-подпомогнат магнитен запис и рамо с три степени на позициониране (TSA), HelioSeal и вече OptiNAND технология. По-високата плътност на запис означава по-големи капацитети, които да посрещнат нуждите от съхранение.

20TB твърд диск с технология OptiNAND

OptiNAND интегрира iNAND Universal Flash Storage (UFS) Embedded Flash Drive (EFD) - вградено флаш устройство - с традиционните въртящи се носители и въвежда иновативни промени в алгоритъма на фърмуера и в системата върху чип (SoC). OptiNAND не е хибридна технология. Дискът работи по-интелигентно, с подобрени алгоритми на фърмуера като се възползва от разширените метаданни, които се съхраняват в iNAND. Това позволява постигане на повече пътечки на инч (TPI) и съответно по-висока плътност на запис.

Ultrastar DC HC560 е първият продукт, използващ технологията OptiNAND и предлага несравним капацитет от 20TB в конструкция с 9 плочи (2.2TB/плоча) с CMR запис.

Доказана надеждност и качествена работа в мащаб

Ultrastar DC HC560 отговаря на изискванията за надеждност на модерните центрове за данни с прогнозно средно време между отказите от 2,5 милиона часа и 5-годишна гаранция. Той предлага сигурност и опции за криптиране, за да защити данните от неоторизиран достъп като се предлага и в SED варианти.

Можете да се доверите на Western Digital и на Ultrastar DC HC560, за да получите висок капацитет и отлична себестойност във вашия център за данни.

Ключови характеристики

  • 20TB капацитет в стандартен 3,5-инчов форм-фактор
  • ePMR & CMR технологиите работят с всички корпоративни приложения и среди
  • OptiNAND за най-голям капацитет
  • Надеждна и доказана HelioSeal технология от 7-мо поколение с изключителна енергийна ефективност
  • Водещи HDD технологии: OptiNAND, EAMR, TSA, HelioSeal
  • 2,5M часа MTBF & 5-годишна гаранция
  • Self-Encrypting Drive (SED) опции

Повече информация за модела:

https://documents.westerndigital.com/content/dam/doc-library/en_us/assets/public/western-digital/product/data-center-drives/ultrastar-dc-hc500-series/data-sheet-ultrastar-dc-hc560.pdf