НОВИНИ

Western Digital Ultrastar DC HC580 24 TB вече е наличен за поръчка Петък, 08 Март 2024

-

Продуктът залага на изпитаната в предишните поколения CMR технология за запис и още редица иновации, които позволява постигането на такъв голям капацитет върху десетте въртящи се плочи. С цел повишаване на плътността на данните на инч се използва енергийно подпомогнат магнитен запис (EAMR). Освен това дискът разполага с тройно рамо на главите, което подобрява прецизността на позициониране. Вътрешният обем на корпуса е запълнен с хелий, който е по-оптималната среда за работа на механичните компоненти, защото създава по-малко аеродинамично съпротивление и съответно вибрации при движението на главите.

Предимства на технологията OptiNAND

Western Digital Ultrastar DC HC580 е най-новото поколение твърд диск, който се възползва от предимствата на OptiNAND. В диска е поместено iNAND Universal Flash Storage (UFS) устройство за съхранение на данни, което подобрява надеждността в случай на отпадане на захранването като увеличава обема на енергийнонезависимата памет (NVM), която се използва за копиране на мета данните върху iNAND.

ArmorCache също е част от тази технология и гарантира, че всички данни от DRAM кеша безопасно са записани в NVM паметта на устройството. Така се елиминира рискът от загуба на данни при спиране на електричеството. Предимството на ArmorCache е, че позволява работа в режим Write Cache Enabled и така се постига максимална производителност.

Приложения

Western Digital Ultrastar DC HC580 е предназначен за облачни и хиперскалируеми системи за съхранение на данни, дистрибутирани файлови системи, анализ на Big Data масиви и други приложения, където се търси капацитет при висока плътност, надеждност и постоянна производителност.

Моделът има средно време между отказите от 2,5 милиона часа и 5-годишна гаранция, а препоръчителният обем записвани данни е 550 TB на година.

Същевременно заради високата плътност на запис се постига отлична цена на терабайт и подобрена енергийна ефективност, които свалят и общата цена на притежание.

Western Digital Ultrastar DC HC580 можете да поръчате тук: https://adsysgroup.com/products/components/wd|hgst/hard_disk/server/WUH722424ALE6L4 .