НОВИНИ

Synology представи DS1821+ Понеделник, 14 Декември 2020

-

Synology показа своя NAS от следващо поколение с 8 дискови гнезда. DS1821+ е решение, което предлага голям капацитет и висока производителност за създатели на съдържание и бизнеси, които имат нужда от бърз и сигурен сторидж.

Впечатляваща производителност

DS1821+ е вторият модел на Synology от серията Plus след DS1621, който използва мощен процесор AMD Ryzen. Той осигурява над два пъти повече изчислителна мощ от предишния модел, което се изразява в много по-отзивчива работа на приложенията като Synology Drive, Moments и др.
Вградената поддръжка на две NVMe устройства за SSD кеш позволява над 20 пъти по-висока производителност при случайно четене на най-често използваните данни. За още по-висока скорост на мрежовите интерфейси може да бъде инсталиран PCIe 10GbE NIC, при което се достига скорост над 2312,97 MB/s при последователно четене и над 1149,89 MB/s при последователен запис.

Гъвкави опции за съхранение

DS1821+ разполага с 8 гнезда за дискови устройства и опция за свързване на още 18 посредством разширителен модул DX517. Поддръжката на JBOD/RAID0/1/5/6/10 и Synology Hybrid Raid (SHR) позволява на потребителите да създават масиви, в които влизат дискове с различен капацитет, при което се оптимизира потенциала за съхранение на данни. При тази възможност не е проблем да се използват и по-стари дискове в добро състояние, което намалява началната инвестиция.

DSM осигурява и лесни начини за ъпгрейд на капацитета след първоначалното конфигуриране на устройството. Възможно е добавянето на нов диск и разширяване на масива без усилия, и без прекъсване на услугите и нужда от ръчни интервенции. RAID опциите могат да бъдат надграждани по подобен начин - от ниво с по-ниска степен на защита към такова с по-висока, като например от SHR-1 с един резервен диск до SHR-2 с два резервни.

Защита на данните на ниво enterprise

Pешенията на Synology за бекъп и възстановяване покриват защитата на данни, когато те са съхранявани на външни устройства и на самия DS1821+. Те са достъпни безплатно за сваляне от Package Center.

Active Backup Suite защитава IT инфраструктурата като позволява ефективен и централизиран бекъп на Windows и Linux PC-та и сървъри, виртуални машини на VMware и Hyper-V хипервайзори, както и на Google Workspace и Microsoft 365 SaaS платформи.

Snapshot репликацията създава точки за възстановяване във времето по график и позволява бърз и лесен начин за връщане на случайно променени файлове и възстановяване дори в случай на ransomware криптиране на споделени папки и iSCSI LUN. Synology Hyper Backup позволява защита по график, която се конфигурира еднократно и бекъпва данните на друг Synology NAS, USB устройство, Synology C2 облак или други публични доставчици на облачни услуги.

Наличност

DS1821+ е наличен за поръчка в ADSYS.