НОВИНИ

Synology обяви устройствата ActiveProtect за мащабируема и централизирана и защита на бизнес данни Понеделник, 08 Юли 2024

-

Synology обяви новите устройства ActiveProtect - линия от продукти - създадени специално за защита на данни, които съчетават централизирано управление за най-добра в класа си използваемост с високо мащабируема архитектура.

"Стартирането на ActiveProtect отразява непоколебимия ангажимент на Synology да предостави на нашите потребители инструментите за управление на техния най-ценен актив - данните", каза Филип Уонг, председател и главен изпълнителен директор на Synology. "В днешния бързо развиващ се дигитален пейзаж организациите са изправени пред безпрецедентни предизвикателства при защитата на своите данни. С новото предложение ActiveProtect ние се стремим да дадем възможност на организации от всякакъв размер да се справят директно с предизвикателствата на киберсигурността."

ActiveProtect централизира политиките, задачите и устройствата за защита на данните в цялото предприятие, осигурявайки унифицирана платформа за управление и контрол. Цялостното покритие на крайни точки, сървъри, хипервайзори, системи за съхранение, бази данни и услуги на Microsoft 365 и Google Workspace значително намалява ненаблюдаваните места в ИТ средата и необходимостта от стартиране на множество решения за защита на данните.

"Предприятията са изправени пред задачата да поддържат прекалено сложни и скъпи стратегии за защита на данните и ние се стремим да разрешим всички тези предизвикателства наведнъж с ActiveProtect," каза Jia-Yu Liu, изпълнителен вицепрезидент на Synology. "ActiveProtect е резултат от задълбочени изследвания, разработки и опит в работата с нашите клиенти. Ние сме уверени, че ще предоставим решение, което ще надмине очакванията на съвременния бизнес."

Лесно внедряване и управление

ИТ екипите могат да внедрят ActiveProtect устройствата за минути и да създадат цялостни планове за защита на данните с глобални политики от централна конзола. От внедряване на политики за имунизация и елиминиране на уязвимите места до извършване на операции по възстановяване, ActiveProtect е проектиран да бъде интуитивен за използване, като значително намалява оперативните разходи.

Мащабируемост за всяка организация

Всяко устройство ActiveProtect може да работи в самостоятелен или клъстерен режим. Капацитетът за съхранение може да се комбинира с NAS/SAN решения за съхранение на Synology, C2 Object Storage и други ActiveProtect устройства в клъстера. В допълнение, съществуващите внедрявания на Synology Active Backup за бизнеса могат да се управляват чрез унифицирания интерфейс, осигуряващ висока гъвкавост на внедряване.

Бързо и ефективно

Специално създадените уреди ActiveProtect използват нарастващи архиви с дедупликация от страна на източника, глобална и междусайтова дедупликация, за да осигурят бързо архивиране и репликации с минимално използване на честотната лента. ActiveProtect е до 7 пъти по-бърз при защита на данните с типично съотношение на дедупликация над 2:1, което значително намалява оперативните разходи.

ActiveProtect ще бъде достъпен чрез дистрибутори и партньори на Synology през 2024 г.