НОВИНИ

Supermicro разширява AMD продуктовите линии Х13 с нови сървъри и нови процесори Понеделник, 19 Юни 2023

-

Supermicro, Inc. (NASDAQ: SMCI), доставчик на цялостни ИТ решения за облак, AI/ML, съхранение на данни и 5G/Edge, обяви, че цялата линия H13, базирана на AMD платформа, вече се предлага с поддръжка на процесори AMD EPYC от 4-то поколение с архитектура "Zen 4c", и процесори AMD EPYC от 4-то поколение с технология AMD 3D V-Cache.

Сървърите Supermicro, снабдени с 4-то поколение AMD EPYC процесори за облачни изчисления, със 128 ядра на цокъл, осигуряват впечатляваща плътност на сървърните шкафове и мащабируема производителност с енергийна ефективност за разгръщане на облачни приложения в по-консолидирана инфраструктура. Тези системи са насочени към облачни оператори и отговарят на непрекъснато нарастващите изисквания на потребителските сесии, и предоставят нови услуги с активиран AI. Сървърите, включващи технологията AMD 3D V-Cache, се отличават с висока производителност в технически приложения като FEA, CFD и EDA. Големият кеш от ниво 3 позволява на тези типове приложения да работят по-бързо от всякога. Над 50 световни рекорда са поставени с процесори AMD EPYC през последните няколко години.

С най-новите процесори AMD EPYC от 4-то поколение, облачните оператори вече могат да постигнат изключителна плътност и ефективност за множество потребители и облачни услуги дори в центрове за данни с ограничено пространство. В допълнение, подобрените системи с висока производителност с множество процесори и модули адресират широк спектър от технически изчислителни натоварвания и драстично намаляват времето за пускане на пазара, необходимо за проектиране, разработване и валидиране на нови продукти в производствените компании, използвайки ускорената производителност в интензивно използващите памет приложения.

За да научите повече за цялата линия Supermicro AMD-базирани сървъри, посетете: https://www.supermicro.com/en/products/aplus

AMD H13 EPYC 9004

Процесорите AMD EPYC от 4-то поколение предлагат най-високата плътност на ядрата от всички x86 процесори в света и ще осигурят изключителна производителност и ефективност за натоварвания в облачни инфраструктури. Най-новото семейство процесори за центрове за данни позволява на клиентите да балансират нарастването на работното натоварване и гъвкавостта с консолидация на критична инфраструктура и дават възможност на клиентите да вършат повече работа, с по-голяма енергийна ефективност във време, когато облачните компютри трансформират центъра за данни.

H13 Hyper-U - Новите 1U и 2U Hyper-U сървъри са проектирани за висока производителност и плътност. Те са идеални за облачни натоварвания като виртуализация и HCI с един процесор AMD EPYC от 4-то поколение за облачни изчисления до 128 ядра. В допълнение, налични са оптимизирани за съхранение на данни конфигурации, които съдържат или 12x 3,5" отделения за устройства, или 24x 2,5" отделения за устройства. Използването на един CPU с Hyper-U може да намали разходите за лицензиране на софтуер и предизвикателствата при охлаждане в сравнение със сървърите с два процесора, като същевременно осигурява максимална плътност на ядрата и удвояване на капацитета на паметта с поддръжка на до 12 канала DDR5 в 24 DIMM слота. Научете повече за тези нови Hyper-U сървъри тук.

H13 All-Flash EDSFF - Новите All-Flash NVMe системи за съхранение, базирани на AMD EPYC 9004 серия процесори със "Zen 4c" архитектура, са проектирани с най-новите EDSFF технологии, позволяващи безпрецедентен капацитет и производителност в компактно 1U шаси. Възползвайки се от 128 PCIe 5.0 линии, най-новият сървър поддържа 16 (7,5 мм) EDSFF E3.S устройства или 8 E3.S (x4) устройства и 4 CXL устройства във форм фактор E3.S 2T, което позволява разширяване на паметта за приложения като бази данни в паметта.

В допълнение, следните подобрени фамилии системи H13 осигуряват безпроблемна съвместимост при надграждане с най-новите процесори AMD EPYC:

H13 GPU-оптимизирани системи - Отворените, модулни, базирани на стандарти сървъри, осигуряват превъзходна производителност и обслужване с възможност за гореща замяна и дизайн без нужда от инструменти. Те използват двойка процесори от серия AMD EPYC 9004. GPU опциите включват най-новата технология PCIe, OAM и NVIDIA SXM. Тези GPU системи са идеални за работни натоварвания, които са най-взискателни към производителността при AI обучение, HPC и анализ на Big Data.

H13 Hyper - 1U и 2U серията H13 Hyper с два процесорни цокъла носи производителност от следващо поколение в гамата сървъри за монтиране в шкаф на Supermicro, създадени за най-взискателните работни натоварвания, заедно с изобилието от опции за съхранение и I/O интерфейси. Те осигуряват персонализирано приспособяване за широк спектър от изисквания на приложения, както и безпроблемно обслужване със своя 100% дизайн без нужда от инструменти.

H13 CloudDC - H13 CloudDC с един цокъл се възползва от изчислителната плътност на процесора AMD EPYC и осигурява изключителна гъвкавост на I/O интерфейсите и съхранението на данни с 2 или 4 PCIe 5.0 слота за GPU и двойни AIOM слотове (PCIe 5.0; OCP 3.0 съвместими) за максимална пропускателна способност на данни. Системите 1U и 2U H13 CloudDC са проектирани за удобна поддръжка със скоби без нужда от инструменти, чекмеджета за дискове с възможност за гореща замяна и резервни захранвания, които осигуряват бързо внедряване и по-ефективна поддръжка във всякакъв център за данни.

H13 GrandTwin - уникалната 2U 4-модула система на Supermicro е специално създадена за производителност с един процесор. H13 GrandTwin с процесори от серия AMD EPYC 9004 оптимизира баланса между изчислителна производителност, памет и енергийна ефективност, за да осигури максимална плътност в компактния 2U форм-фактор с четири модула в една система. В допълнение, H13 GrandTwin разполага с предни модули с възможност за гореща смяна (студен остров), които могат да бъдат конфигурирани с предни или задни I/O интерфейси за по-лесно обслужване. В резултат на това H13 GrandTwin е идеален за работни натоварвания като CDN, периферни изчисления с множество достъпи, облачни игри и кеш клъстери с висока наличност.