НОВИНИ

Supermicro представи сървърната фамилия X13 с 4-то поколение Intel Xeon Scalable процесори Неделя, 15 Януари 2023

-

Supermicro, Inc., доставчик на облачни, AI/ML, 5G/Edge сървъри и решения за съхранение на данни, пусна най-обширното портфолио от продукти, включващо 15 фамилии от оптимизирани за производителност системи за AI, HPC, Cloud Computing, Media, Enterprise и 5G/Telco/Edge задачи. По-добрите, по-бързи и по-икономични системи се базират на новите процесори Intel Xeon Scalable от 4-то поколение (познати с кодовото име Sapphire Rapids) и осигуряват до 60% по-добро представяне и подобрена сигурност (hardware root of trust и атестация) и управляемост. Те са по-бързи, благодарение на вградените AI, Storage и Cloud ускорители и "по-зелени" с възможност за работа при по-висока работна температура и опции за течно охлаждане, които намаляват отпечатъка върху околната среда и оперативните разходи.

В допълнение към изчислителната производителност е надградена и всяка от останалите основни подсистеми - до 2X увеличение на пропускателната способност на паметта с DDR5, 2X по-добра входно-изходна скорост с 80 линии PCIe Gen 5 и 400 Gbps мрежови връзки с подобрено управление и сигурност. Надградени са възможностите за захранване и охлаждане и вече се поддържат 350W CPU и 700W GPU. Възможна е работа при стандартна стайна температура и е налична поддръжка на течно охлаждане за още по-ниска обща цена на притежание.

Supermicro X13 servers

Вградените в 4-тото поколение Intel Xeon Scalable ускорителни модули увеличават ефективността и намаляват натоварването на централния процесор в много критични задачи в съвременните центрове за данни. Те включват: Intel Advanced Matrix Extensions (Intel AMX) за ускоряване на deep learning inference и производителността при обучение на изкуствения интелект; Intel Data Streaming Accelerator (Intel DSA) за намаляване на CPU натоварването при работа с подсистемата за съхранение на данни, мрежата и обработката на задачи с интензивен поток от данни; Intel QuickAssist Technology (QAT) за разтоварване при използване на популярни криптографски алгоритми и такива за компресиране/декомпресиране и Intel AVX for vRAN за подобряване на капацитета и намаляване на консумацията на енергия при vRAN задачи.

Новите сървъри Supermicro ще поддържат и новите серии Intel Data Center GPU Max (познати и като Ponte Vecchio). Intel Data Center GPU Max серията включва до 128 Xe-HPC ядра и може да ускори AI, HPC и виртуализационни задачи.

По-добри

Предназначени за следващото поколение центрове за данни, новите системи Supermicro X13 са проектирани от нулата според Building Block Solutions подхода на Supermicro, който осигурява максимална производителност и ефективност, както и висока степен на гъвкавост за специфичните задачи и мащаби на клиентите. Системите Supermicro X13 могат да бъдат оборудвани с един, два, четири или дори осем процесора 4-то поколение Intel Xeon Scalable - всеки с до 60 ядра и поддръжка на вградени ускорители от следващо поколение, и GPU до 700W от Intel, NVIDIA и други производители. В допълнение, поддръжката на набор от отворени индустриални стандарти, включително OCP 3.0-съвместими Advanced IO Modules (AIOM), EDSFF носители и OCP Open Accelerator Module (OAM), както и SXM GPU interconnect, намалява зависимостта от собствени технологии. Това позволява на потребителите да стандартизират компонентите в центровете за данни и да внедрят Supermicro системи в съществуващата инфраструктура с минимални модификации. Чрез използването на сървърно управление, базирано на отворени стандарти, сървърите Supermicro могат лесно да бъдат интегрирани във вече съществуващи IT среди.

По-бързи

Системите Supermicro X13 са базирани на високопроизводителни процесори Intel Xeon Scalable 4-то поколение и Intel Xeon CPU Max Series процесори до 350W с поддръжка на High Bandwidth Memory (HBM) на избрани системи, което осигурява до 4X прираст в пропускателната способност на паметта. Системите X13 ще поддържат и следващо поколение индустриални технологии, включително CXL 1.1 за създаване на унифицирани, кохерентни области от памет между CPU и ускорители, DDR5-4800 MT/s памет с до 1,5X по-висока производителност и капацитет от DDR4, PCIe 5.0 за удвоена I/O скорост и 80 линии на процесор, както и нови форм-фактори за съхранение на данни като EDSFF E1.S и E3.S, които предлагат безпрецедентна скорост, капацитет и плътност за съхранение на "горещи" и "топли" данни. Поддръжката на няколко 400Gbps InfiniBand (NDR) и Data Processing Units (DPU) позволява дистрибутирано машинно обучение, дисагрегирано съхранение и взаимодействие в реално време с екстремно ниска латентност.

По-екологични

Независимо от драстичното увеличение на капацитета и производителността, усъвършенстваната термична архитектура и оптимизирания въздушен поток на системите Supermicro X13 им позволяват да работят в среди с висока околна температура до 40C (104F) с въздушно охлаждане, което намалява капиталовите и оперативните разходи. Налични са опции за течно охлаждане за много X13 системи, което може да намали OPEX с до 40% в сравнение със стандартна въздушна климатизация. Архитектурата за пестене на ресурси на Supermicro в системите с множество модули използва споделено охлаждане и захранване, за да намали консумацията на енергия и използването на материали за производство, което намалява TCO и TCE. Собственият дизайн на Titanium Level захранванията допълнително гарантира подобрена оперативна ефективност. В резултат, PUE на центъра за данни реалистично може да бъде намаленa от средната за индустрията 1,60 до 1,05.

Портфолиото Supermicro X13:

SuperBlade - Високопроизводителните, енергийноефективни системи X13 SuperBlade, оптимизирани за висока плътност, могат значително да намалят капиталовите и оперативни разходи на много организации. SuperBlade използва споделени, резервирани компоненти, включително охлаждане, мрежови контролери, захранване и управление на шасито, за да осигури изчислителна производителност на цял сървърен шкаф в много по-малък физически корпус. Тези системи поддържат GPU блейдове и са оптимизирани за AI, анализ на данни, HPC, облачни и корпоративни приложения. Кабелите са намалени с до 95% в сравнение със стандартните индустриални сървъри, което намалява цената и консумацията на енергия.

GPU сървъри с PCIe GPU - Оптимизирани за AI, Deep Learning, HPC и професионални графични потребители, те осигуряват максимално ускорение, гъвкавост, производителност и баланс. GPU-оптимизираните системи поддържат усъвършенствани ускорители, които предлагат драматичен прираст на производителността и спестени разходи. Тези системи са проектирани за HPC, AI/ML, рендеринг и VDI приложения.

Универсални GPU сървъри - X13 Universal GPU системите са отворени, модулни, стандартизирани сървъри, които предлагат водеща производителност и пригодност за обслужване с два 4-то поколение Intel Xeon Scalable процесори и hot-swappable дизайн, който не изисква инструменти. GPU опциите включват последните PCIe, OAM и NVIDIA SXM технологии. Тези GPU сървъри са идеални за взискателни AI задачи за обучение, HPC и анализи на Big Data.

Hyper - X13 Hyper е създадена да се справи с най-взискателните натоварвания и да предложи гъвкавост при съхранението на данни & I/O, което ги прави подходящи за широк кръг приложения.

Hyper-E - X13 Hyper-E предлага производителността и гъвкавостта на флагманската серия Hyper на Supermicro под формата на Edge решения с намалена дълбочина. Оптимизираните за телекоми конфигурации са NEBS Level 3 сертифицирани и включват опционално DC захранвания. Всички I/O интерфейси и разширителни слотове са достъпни отпред за лесно обслужване на места с ограничено пространство, а пригодният за профилактика дизайн елиминира нуждата от инструменти и опростява инсталацията.

BigTwin - X13 BigTwin осигуряват върхова плътност, производителност и лесно обслужване. Те включват два процесора Intel Xeon Scalable 4-то поколение на модул и hot-swappable дизайн, който не изисква инструменти. Тези системи са идеални за съхранение на данни, облачни и мултимедийни приложения.

GrandTwin" - X13 GrandTwin е изцяло нова архитектура, създадена за еднопроцесорна производителност. Дизайнът позволява достигане на максимална изчислителна производителност, скорост на паметта и ефективност за постигане на максимална плътност. Гъвкавият модулен дизай на GrandTwin лесно може да бъде адаптиран за широк набор от приложения, който позволява добавяне и премахване на компоненти при нужда с цел намаляване на цената на системата. Supermicro GrandTwin включва предни (студен остров) hot-swappable модули, които могат да бъдат конфигурирани с предни или задни I/O интерфейси за по-лесно обслужване. В резултат, X13 GrandTwin е идеален за задачи като CDN, Multi-Access Edge Computing, облачни игри и High-Availability кеш клъстери.

FatTwin - Системите с висока плътност X13 FatTwin предлагат усъвършенствана мултимодулна 4U twin архитектура с 8 или 4 модула (с по един процесор). Дизайнът за обслужване отпред позволява създаване на студен остров в центровете за данни. Fat Twin предлагат изцяло хибридни hot-swappable NVMe/SAS/SATA гнезда за дискове с до 6 устройства на модул (при 8-модулните) и до 8 устройства на модул (при 4-модулните). Затова Supermicro FatTwin предлагат най-доброто за критични EDA приложения.

SuperEdge - Supermicro X13 SuperEdge са проектирани да се справят с увеличените изчислителни и I/O изисквания на съвременните edge приложения. С 3 персонализируеми еднопроцесорни модула, SuperEdge осигуряват производителност от висок клас в 2U форм-фактор с намалена дълбочина. Всеки модул е hot-swappable и предлага преден I/O достъп, което прави системата идеална за отдалечена IoT, Edge или телеком инфраструктура. С гъвкави опции за Ethernet или оптична свързаност към BMC, Super Edge улеснява клиентите в избора на отдалечени връзки за управление.

Edge Servers - Оптимизирани за телко Edge задачи, системите Supermicro X13 Edge предлагат висока плътност на изчислителната мощ в компактни форм-фактори. Гъвкавото захранване с AC и DC конфигурации и увеличеният температурен диапазон на работа до 55C (131F) правят тези машини идеални за Multi-Access Edge Computing, Open RAN, или външни Edge инфраструктури. Supermicro SuperEdge предлагат висока изчислителна плътност и гъвкавост с три hot-swappable еднопроцесорни модула и предни I/O интерфейси в 2U с намалена дълбочина.

CloudDC - Предлагат максимална гъвкавост по отношение на I/O и опциите за съхранение на данни с 2 или 6 PCIe 5.0 слота и двойни AIOM слотове (PCIe 5.0; OCP 3.0 съвместими) за максимална скорост на трансфер на данни. Supermicro X13 CloudDC системите са проектирани за удобно обслужване без инструменти, с hot-swap дискови гнезда и резервирани захранвания, които гарантират бързо внедряване и по-ефективно обслужване в центровете за данни.

WIO - Еднопроцесорните системи Supermicro WIO предлагат широк набор от I/O опции за изграждане на оптимизирани системи за специфични изисквания. Потребителите могат да персонализират характеристиките на подсистемата за съхранение на данни и мрежовите интерфейси, за да ускорят производителността, да повишат ефективността и да намерят точното решение за техните приложения. Supermicro X13 WIO могат да приемат GPU с двойна ширина за ускорени AI/ML задачи посредством нов дизайн с горно разположение на разширителните слотове.

Petascale Storage -X13 All-Flash NVMe системите предлагат водеща плътност при съхранението на данни и производителност с EDSFF носители, което позволява достигане на несравним капацитет и бързодействие в едно 1U шаси. Първите модели от тази X13 серия, която ще се разширява в бъдеще, поддържат 9,5 мм и 15 мм EDSFF варианти, които вече се доставят от всички водещи доставчици на флаш носители.

MP Servers - Мултипроцесорните X13 MP сървъри се характеризират с максимални възможности за конфигуриране и скалируемост в 2U или 6U дизайн, който включва 4 или 8 централни процесора. Те предлагат ново ниво на изчислителна производителност и гъвкавост с поддръжката на 4-то поколение Intel Xeon Scalable процесори, които могат да се справят с критични корпоративни приложения.

Повече за продуктите Supermicro X13 Products можете да научите на: www.supermicro.com/x13.