НОВИНИ

Supermicro предлага най-широкото портфолио от системи с 3-то поколение Intel Xeon Scalable процесори Вторник, 13 Април 2021

-

Super Micro Computer представи най-всеобхватната линия от сървъри, базирани на последното 3-то поколение процесори Intel Xeon Scalable. Те предлагат водеща производителност и намалена обща цена на притежание, както и по-малък отпечатък върху околната среда (Total Cost to the Environment). Новите системи X12 вече се произвеждат в големи обеми и са доставени на първите клиенти, сред които и Университета на Осака.

Новата продуктова линия Hyper е проектирана за максимална производителност и предлага до 32 слота за бърза памет, четири GPU и до 400 Gbit LAN, за да отговори на най-взискателните изисквания на клиентите.

Най-обширната гама системи с иновативни технологии

Новата линия включва над 100 системи, оптимизирани за конкретни приложения, включително Hyper, SuperBlade, фамилията Twin (BigTwin, TwinPro и FatTwin), Ultra, CloudDC, GPU, Telco/5G и Edge сървъри. Върховият модел Intel Xeon Platinum 8380 с 40 ядра работи на честота 2,3 GHz в моделите Ultra и Hyper, и осигурява водеща производителност.

Оптимизираните за мрежови приложения CPU се използват в отлично развитата гама от 5G и вградени edge системи.

Мултимодулните Big Twin и SuperBlade системи с Intel Speed Select процесори осигуряват гъвкавост и ефективност за доставчиците на облачни услуги.

Еднопроцесорните WIO и системите за съхранение на данни носят значителни икономии при използване със стандартни приложения и при съхранение на данни.

Портфолиото включва и конфигурации с водно охлаждане за високопроизводителните процесори в системите с висока плътност в HPC инсталации. Течното охлаждане премахва много от ограниченията на традиционното въздушно охлаждане и така намалява общите оперативни разходи на центровете за данни.

В резултат на значителния растеж на приложенията за изкуствен интелект и машинно обучение, Supermicro представи и портфолио от GPU системи с 3-то поколение Intel Xeon Scalable процесори. Те постигат двукратно увеличение на входно-изходните PCI-E 4.0 операции. Портфолиото включва високоинтегрирани 4U 8 GPU системи за обемни задачи и 2U 2-модулни еднопроцесорни GPU системи с подобрена енергийна ефективност за облачен гейминг и стрийминг. Платформата CloudDC, с балансираната си архитектура и отделни I/O и all-flash носители за всеки процесор, позволява на системата да постига ниска латентност, висока производителност и позволява отдалечен директен достъп до паметта (RDMA) в облачните среди от голям мащаб.

Продуктовата линия X12 на Supermicro включва и 5G edge-оптимизирани системи, сред които Ultra-E, Hyper-E и 2U UP 210P Edge сървъри. Високопроизводителните Hyper-E осигуряват несравнима процесорна мощ и възможности за разширение като посрещат изискванията на телекомите като NEBS Level 3 сертификация, по-малка дълбочина на шасито и I/O портове на предния панел. Hyper-E е идеален избор за 5G мрежи и edge приложения, които изискват локална обработка и включване на AI алгоритми в малък форм-фактор, в ограничени по отношение на захранването и температурния диапазон среди.

Продуктовата линия X12 позволява на клиентите да извлекат повече стойност от големите набори с данни като се възползват от най-новата постоянна памет Intel Optane 200. Новите системи X12 достъпват данните по-бързо и поддържат до осем канала 3200 MHz памет на процесорен цокъл. Така, благодарение на по-големия обем памет, която може да бъде адресирана директно, се постига до 46% прираст в резултатите в популярни тестове.

Новите сървъри X12 имат подобрена сигурност и възможности за управление. С пълно криптиране на паметта, поколението X12 е по-сигурно от всяко предишно и дава на предприятията спокойствие при боравенето с ценни данни на клиенти. Supermicro SuperServer поддържат Intel Software Guard Extensions, които позволяват на набори от защитена памет да изпълняват приложения и да съхраняват данни.

Сървърите Supermicro X12 разполагат с нова интелигентна система за управление с подобрена сигурност и хардуерен Root of Trust (ROT), Redfish 1.8 поддръжка и усъвършенстван уеб интерфейс Supermicro Intelligent Management. Софтуерът за управление на облачни инфраструктури на Supermicro SuperCloud Composer вече включва поддръжка на платформите X12 и предлага скорост, удобство и простата на IT администраторите като интегрира задачи по съхранението на данни в единно интелигентно решение за управление. SuperCloud Composer извършва мониторинг и управлява широкото портфолио от сървъри Supermicro от различни поколения, както и системи на трети производители, посредством своята функция за управление на центрове за данни.

Скоро се очакват и нови решения, базирани на 3-тото поколение Intel Xeon Scalable процесори, включително Oracle Linux и SAP сертифицирани модели. Много различни задачи могат да се възползват от характеристиките на новите процесори, като например HPC, AI, корпоративни и облачни приложения.

За да научите повече за тези водещи технологични продукти, моля посетете виртуалния павилион и X12 страницата на Supermicro.