НОВИНИ

Seagate IronWolf предлага най-лесния и стойностен ъпгрейд на инфраструктурата за съхранение на данни Неделя, 31 Май 2020

-

Едно от предизвикателствата пред много от малките и средни бизнеси е как да надградят своята система за съхранение на данни, когато техният остарял PC файлов сървър или публичен облак вече не отговарят на нуждите. Предизвикателството е не само техническо, но и финансово, и трябва да отговаря на бъдещите планове на компанията като назначаване на нови служители и защитата на техните данни.

Добрата новина за тази категория потребители е, че има достъпно и ефективно решение и то се нарича NAS. Тук обаче идва отговорният избор на NAS дискове за съхранение и бекъп на данните.

NAS: Умният ъпгрейд за малки и средни фирми

Инфраструктурата за бизнес, чийто нужди постоянно нарастват, трябва да е способна да поддържа среда с множество потребители 24 часа всеки ден, да предлага механизми за възстановяване на данните, за тяхното споделяне и архивиране. Точно с тази цел Seagate създава дисковете IronWolf - те са специално проектирани да изпълняват всички тези задачи, както и много други.

Един NAS може да поддържа работа дори на 100+ потребители и съответно компютри. Затова твърдите дискове Seagate IronWolf са проектирани за активно споделяне на файлове и предлагат надеждност и производителност при високи натоварвания. Когато говорим за скорост, точно на място идват IronWolf SSD-тата, които ускоряват трансфера на файлове и предлагат отлична издръжливост - по-малко "износване" във времето. В съвместими NAS модели може да се реализира и хибридна конфигурация, в която се използват и двата типа носители за постигане едновременно на голям капацитет, скорост и издръжливост.

Твърдите дискове IronWolf са с вградени RV сензори в обемите от 4 TB нагоре, а всички IronWolf Pro устройства идват стандартно с тях. Благодарение на това дисковете запазват своята производителност и надеждност в NAS кутии с множество гнезда, като преодоляват вибрациите.

Бекъп на данните и сигурност

Доверието в публични облачни услуги, когато става дума за бизнес данни, е рискован ход, особено като се има предвид честотата на хакерските атаки, зловредния софтуер и други заплахи. В организациите, стремящи се към повече контрол и сигурност за своите данни или HIPAA съответствие, един NAS, оборудван с IronWolf дискове с криптиране, е интелигентен начин за безопасно съхранение на данните. Някои NAS производители, като Synology, дори предлагат безплатни софтуерни решения за бекъп и облачна услуга.

IronWolf пази данните във форма

Дисковете IronWolf разполагат с изключително мощна функция, която помага на IT поддръжката. Тя се нарича IronWolf Health Management (IHM) и предлага предотвратяване на загубата на данни, интервенция и услуги по възстановяване (за Pro). За повече информация относно IHM, посетете тази връзка. В допълнение, моделите IronWolf Pro идват с двугодишна услуга Rescue Data Recovery, която покрива нарушаване на целостта на данните, вируси и повреда от пожари и наводнения.

Инвестирайте най-ефективно служебните пари

Една остаряла система за споделяне на файлове постоянно гълта ресурси и може да увеличи разходите заради лицензни такси. Освен че изисква ръчна поддръжка, тя е неефективна система, която поглъща времето и енергията на служителите. Ъпгрейдът към NAS и модерните IronWolf дискове, не само оптимизира инфраструктурата, но и освобождава ресурси, намалява общата цена на притежание и позволява на бизнесите да инвестират пари например в изследване на нови пазарни възможности и дори в наемането на нови хора.

Вижте повече за дисковете IronWolf Pro

Iron Wolf Pro

IronWolf Pro NAS Hard Drive