НОВИНИ

OPEN-E създава нови пазари в България Понеделник, 14 Януари 2008

- Пукхайм близо до Мюнхен, 14-ти януари 2008 - Open-E, една от водещите компании в разработката на иновативен софтуер за съхранение на данни, вече предлага в България своите надеждни, лесно управляеми и високо производителени решения. В контекста на международното си разширяване Open-E присъединява българската компания Адсис към своя кръг от дистрибутори.
С предлагането на многофункционални и скалируеми платформи за IP съхранение на данни Open-E създаде семейство продукти, които са изключително атрактивни за малките и средни фирми. NAS сървърът и/или iSCSI технологиите за съхранение на данни могат да бъдат лесно интегрирани към вече съществуващата мрежа в една компания, без да е необходим скъп хардуер или специализирано ноу-хау.
Open-E се разраства глобално: създават се нови офиси в Полша, Япония и САЩ. Софуерът се разпространява чрез мрежа световни партньори. Кръгът от дистрибутори се разширява постоянно и сега, благодарение на Адсис, които предлагат софтуерните решения в България, пред Open-E се отварят нови атрактивни пазари.
До 31-ви януари Open-E предлага също така системата за съхранение на данни - Data Storage Server (DSS) – като безплатен даунлоуд. Софтуерът DSS Lite работи на Windows, Linux и Mac OS X операционни системи и може да бъде изтеглен и активиран на адрес: www.open-e.com/free.
DSS на Open-E е четвърто поколение многофункионален софтуер за централизирано управление на IP системи за съхранение на данни, комбинира NAS и iSCSI функционалност, като също поддържа и Fibre Channel. Системата DSS е изключителна атрактивна откъм цена/качество, с подобрена управляемост и повишена продуктивност. Активираната DSS Lite версия няма ограничения при ползване във времето и може да управлява до 2 TBytes, но техническа поддръжка се осигурява само чрез форумите.
Наскоро към продуктовото семейство на Open-E бяха добавени 4, 8 и 16 терабайтови лицензи, при които повишаването на капацитета може да се направи с допълнителни лицензионни ключове. Така потребителите имат възможността да закупят на много изгодна цена най-подходящата за техните нужди система и софтуерни решения. Продуктите на Open-E са достъпни за крайни потребители на цени в диапазона от 419 ? за Open-E iSCSI-R3 (4 TByte), до около 1.000 ? за Open-E DSS 16 TByte (с NAS, iSCSI и FC технология).
„ азрастването към нови страни като България е знак за голям успех за нашите технологии за съхранение на данни. Надеждността, бързата и лесна инсталация и изключителното съотношение цена/производителност са атрактивни на международния пазар”, каза Кристоф Франек, CEO на Open-E. „Щастливи сме, че нашите продукти са достъпни и в България, благодарение на дистрибутора ни Адсис”.
За Open-E
Open-E е сред първите и водещи компании в разработката на IP-базиран софтуер за управление при съхраняването на данни със седалища в САЩ и Европа. DSS, NAS-R3 и iSCSI-R3 продуктови линии, насочени към малкия и среден бизнес, се радват на международно признание за най-добри в своя клас производителност, гъвкавост, надеждност, скалируемост и възвръщаемост на инвестициите. Отделите за разработването на продуктите и маркетинг и продажби за Европа се помещават в Open-E GmbH, със седалище в Пукхайм близо до Мюнхен, Германия. Софтуерът, който компанията предлага, преминал тестове и високо производителен, е лесен за работа, позволява на системните интегратори да изграждат масивни, стабилни, сигурни и лесно използваеми системи за съхранение на данни.
Open-E дистрибутира своите продукти чрез световна мрежа от партньори, доказали се на пазара на мрежите и съхранението на данни и мрежи. За повече информация за Open-E и продуктите й може да посетите www.open-e.com.