НОВИНИ

INFORTREND сертифицира 1TB хард драйв на HITACHI като отговарящ на условията за високопроизводителни Сряда, 22 Август 2007

- Санта Клара, Калифорния, 22 август 2007 - експертът при системите за съхранение на данни Infortrend обяви днес, че еднотерабайтовия* (1TB) сериен ATA (SATA) Ultrastar® A7K1000 хард диск успешно е преминал тестовете за съвместимост с последните продукти от подсистемите EonStor** на Infortrend. Новият Ultrastar A7K1000 хард диск драйв е оптимизиран за бизнес клас осигуряване и производителност за 24x7 бизнес клас приложения.

Комбинирането на EonStor устройствата с капацитета на еднотерабайтовия Ultrastar осигурява на клиентите ценово ефективно решение за tiered и nearline системи за съхранение на данни, disk-to-disk бекъп, network attached storage (NAS) и архивиране на информация. Системните интегратори вече могат да инкорпорират новото устройство в техните клиентски RAID системи за съхранение на данни за аудио-видео (AV) и други приложения за интензивна обработка на информацията, където основно изискване е необходимостта от голям капацитет при ниска цена на гигабайт.

„Infortrend и Hitachi GST обединяват усилията си да поддържат лидерската позиция на пазара за устройства за съхранение на данни, като неизменно повишават възможностите за капацитет и SATA технологични решения”, каза Дийн Амини, директор корпоративен маркетинг и стратегии за Hitachi Global Storage Technologies. „С вграждането на Ultrastar бизнес клас SATA драйвове в подсистемите EonStor RAID, мрежовите мениджъри имат идеалното решение за компактност при съхранението на данни в компанията”

„С подобрена производителност, надеждност и повишен капацитет за съхранение на информация, хард драйвът Ultrastar A7K1000 е перфектното допълнение към EonStor устройствата”, каза Куот Лин, старши маркетинг директор на Infortrend Technology Inc. „Устройството е специално проектирано за защита на данните в системи с няколко харда и ще позволи на нашите клиенти сигурно и икономично да изградят мрежови масиви за съхранение на данни.”

Характеристики на Hitachi Ultrastar A7K1000
• До 1TB капацитет
• 3 Gbps SATA за максимална производителност и гъвкавост на конфигурацията
• 1.2 милиона часа средно време между отказите (MTBF)
• Подобрена система срещу вибрационни ротации (RVS) за осигурена производителност при многодрайвови устройства
• 5 годишна гаранция

Характеристики на подсистемите EonStor
С поддръжка на RAID функционалности, Infotrend осигурява в един продукт необходимото ви външно RAID решение. Някои характеристики:
• Fibre Channel, iSCSI, SCSI, SAS и JBOD/SBOD решение
• Единичен или резервиран контролер, пълна функционалност на RAID контролерите
• Усъвършенстван SANWatch® RAID софтуер за управление, включващ snapshot функционалност
Вграден RAID6 за екстремна защита срещу грешки - управлява едновременно две неработещи устройства без нужда от принудително спиране или загуба на данни
Лесна поддръжка с бързо сменяеми части (FRUs)

* Един GB е равен на един милиард байта и един TB се равнява на 1 000 GB (един трилион байта) когато се отнася до капацитет на хард дисковото пространство. Използваемият капацитет може да бъде по-малко.
** Свържете се с Infortrend, за да разберете кои са одобрените продукти, включени в списъка.


За Hitachi Global Storage Technologies
Hitachi Global Storage Technologies произвежда съвременни хард дискови устройства за съхранение на данни и защита на ценна информация. Основана от пионерите в производството на хард устройствата, Hitachi GST гарантира на потребителите си удобството на съвременните достижения в сферата на дигиталните технологии както в офиса, така и за домашно ползване или когато сте на път. С възможност за вертикално вграждане, удобен дизайн и производствени възможности, Hitachi GST доставя водещи технологични решения и качество на своите клиенти по цял свят. С приблизително 33 000 работници в световен мащаб, Hitachi GST предлага всеобхватна гама от хард диск продукти за десктоп машини, високо производителни системи за съхранение на данни и сървъри, преносими компютри и клиентски устройства. За повече информация посетете уеб сайта на компанията на адрес: www.hitachigst.com.

За Hitachi, Ltd. Hitachi, Ltd., (NYSE: HIT/TSE: 6501), с централен офис в Токио, Япония е водеща компания в сферата на електрониката с приблизително 384 000 работници по цял свят. За фискалната 2006-та година (приключила на 31-ви март 2007) реализираните приходи възлизат на 10 247 милиарда йени ($86.8 млрд). Компанията предлага широка гама от системи, електронни продукти, електрозахранващи и индустриални системи, клиентски решения, материални и финансови услуги. За повече информация за Hitachi посетете уеб сайта на компанията на адрес: http://www.hitachi.com.

За Infortrend
Фокусирана върху технологиите за съхранение на данни с RAID от основаването си през 1992, Infortrend проектира, произвежда и продава междуплатфромени и високопроизводителни RAID решения. Компанията е специализирана в изработката на системно осигуряване, дрйвери, ASIC дизайн и разработка на RAID контролери и подсистеми, които са подходящи за мрежа за съхранение на данни (SAN) и поддържат Fibre Channel, SCSI, ATA и SATA интерфейси. Проектирани да бъдат гъвкави, ценово ефективни и богати на възможности, продуктите на Infortrend са достъпни чрез световна мрежа от OEM и дистрибутори. Компанията е основана през 1993г. Акциите на Infortrend се търгуват на Тайванската стокова борса. За повече информация посетете www.infortrend.com.
###
Infortrend, EonStor и RAIDWatch са търговски марки или запазени търговски марки на Infortrend Technology, Inc. Всички останали марки са собственост на съответните фирми.