НОВИНИ

INFORTREND разширява SAS продуктовата линия с две нови 16-BAY RAID устройства Вторник, 16 Октомври 2007

- Далас, Тексас, 16-ти октомври 2007 - експертът при RAID системите за съхранение на данни Infortrend представи днес две нови SAS-to-SAS RAID устройства: подсистемите EonStor® (ES) S16S-G1030 с единичен контролер и S16S-R1030 с резервиран контролер. Като наследник на популярната SCSI-320 технология, SAS (Serial Attached SCSI) технологиите се смятат за следващото поколение бизнес клас системи за съхранение на данни, осигурявайки ползването на нови приложения, като същевременно повишават скалируемостта и производителността. S16S има четири вградени SAS хост порта, които гарантират пропускателна способност от 12-Gigabit-per-second (12Gbps) на порт за високоскоростен трансфер на данни. Предимство на S16S продуктите е, че могат да бъдат едновременно свързани към SAS и SATA устройства в една кутия, което гарантира възможността за ефективно надграждане на устройства за съхранение на данни за системните интегратори, като отговаря адекватно на нуждите им: достъпност на SAS устройствата за критични приложения и ценово ефективни SATA решения за near-line бекъп, дистрибуция или архивиране на информация.


С по-бърза шина за данни и увеличена пропускателна способност в сравнение със SCSI-320, подсистемите SAS на Infortrend осигуряват нужния потенциал за обработка, необходим за поддръжката на масивите за съхранение на данни. S16S разполага с вграден SAS порт за разширение, така че капацитетът да може лесно да се увеличи при нарастване на бизнес нуждите. Системата с единичен контролер може да се свърже към четири EonStor S16S-J1000 SAS JBODs, осигурявайки до 80TB място за съхранение на данни, ако използва еднотерабайтови SATA драйвове; системата с резервиран контролер може да се свърже към три S16S-J1000 JBODs, осигурявайки до 64TB място за съхранение на данни. Както всички EonStor продукти, така и двете нови подсистеми разполагат с пълните RAID функционалности, включително RAID6, за да гарантират максимално защитата на данните и тяхната достъпност.

„SAS системите добиват все по-голяма популярност на пазара на системите за съхранение на данни и очакваме тази технология да стане водещата в близкото бъдеще”, каза Тони Чу, президент на Infortrend Corporation. „С излизането на пазара на S16S, Infortrend вече предлага нови стойности на производителност, достъпност и капацитет и предоставя най-пълната SAS RAID продуктова линия на пазара. Мениджърите, отговарящи за съхранението на информация, могат да изберат най-подходящия модел за техните настоящи и бъдещи нужди.”

Целеви пазари и употреба
EonStor S16S е идеалното решение за приложения за съхранение на данни, изискващи широчина на честотната лента като обработка на изображения, архивиране чрез SATA устройства, ценово ефективен бекъп или като second-tier системи за съхранение на данни, онлайн транзакции в рамките на мрежата в една компания, използвайки SAS дискове, или във всяка друга ситуация за защита на информация, която изисква висока производителност и RAID сигурност.

EonStor S16S характеристики
• 3U, 16-bay, SAS към SAS/SATA RAID подсистема с единичен или резервиран контролер
• Четири SFF-8470 SAS хост порта за свързване (SAS x 4) осигуряват 12Gb-per-second високоскоростен трансфер на данни за порт
• SAS канали за разширение осигуряват скалируемост за допълнителен капацитет на системите
o Свързване на 3 SAS JBODs към S16S-R1030 за 64TB капацитет, използвайки 1TB SATA драйв
o Свързване на 4 SAS JBODs към S16S-G1030 за 80TB капацитет, използвайки 1TB SATA драйв
• Възможност за поместване на SAS/SATA дискови устройства в една кутия – изберете SAS драйвовете за критични приложения и SATA драйвовете за near-line бекъп
• Поддръжка на RAID нива - 0, 1(0+1), 3, 5, 6, 10, 30, 50, 60

Наличност
Подсистемите от серията EonStor S16S са достъпни за потребителите чрез световна мрежа от OEM и дистрибутори на Infortrend.


За Infortrend
Фокусирана върху технологиите за съхранение на данни с RAID от основаването си през 1992, Infortrend проектира, произвежда и продава междуплатфромени и високопроизводителни RAID решения. Компанията е специализирана в изработката на системно осигуряване, дрйвери, ASIC дизайн и разработка на RAID контролери и подсистеми, които са подходящи за мрежа за съхранение на данни (SAN) и поддържат Fibre Channel, SCSI, ATA и SATA интерфейси. Проектирани да бъдат гъвкави, ценово ефективни и богати на възможности, продуктите на Infortrend са достъпни чрез световна мрежа от OEM и дистрибутори. Компанията е основана през 1993г. Акциите на Infortrend се търгуват на Тайванската стокова борса. За повече информация посетете www.infortrend.com.
###
Infortrend, EonStor и RAIDWatch са търговски марки или запазени търговски марки на Infortrend Technology, Inc. Всички останали марки са собственост на съответните фирми.