НОВИНИ

INFORTREND пуска на пазара четири нови SATA II устройства Понеделник, 04 Април 2005

- SANTA CLARA, Калифорния, 4-ти април, 2005 – Експертът при RAID системите за съхранение на данни Infortrend обяви днес, че пуска на пазара четири нови EonStor® Serial ATA (SATA II) RAID подсистеми, базирани на новия високопроизводителен, от четвърто поколение RAID контролер. Тези 2U rackmount, осем и дванадесет слотови устройства за съхранение на данни поддържат SATA II и се предлагат в две версии - Fibre Channel и SCSI dual-host.

Новите подсистеми се възползват от подобрената технология на SATA II устройствата като 3Gbps скорост на трансфер, Native Command Queuing при приложенията за транзакции и възможност за Hot Plug. Моделът EonStor A12U-G2421 с интерфейс dual U320 SCSI включва два двойносвързани VHDCI конектора на гърба на подсистемата, които може да се използват за свързване към сървъри или каскадно към допълнителни RAID елементи.

„Infortrend е пионер на пазара висококапацитетните SATA RAID системи и продължава да е лидер, като предоставя пълна гама от SATA II RAID устройства – от 8-bay десктоп устройства до 8-, 12- and 16-bay rackmount модели”, каза Thomas Bayens, маркетинг директор на Infortrend. „Възможността за native command queuing, с която разполагат SATA II устройствата, позволява на клиентите на Infortrend да направят фини настройки на системата, ориентирани към транзакциите или висока пропусквателна способност.”

Характеристики на новите EonStor 2U SATA II устройства

* Дванадесет 3.0Gbps канала за SATA-II устройства, съвместими и със SATA-I
* Дванадесет hot-swap чекмеджета
* Секретни ключалки
* Подобрена ергономичност на бутона за заключващия механизъм
* Три бързосменяеми охлаждащи модула с единични вентилатори
* Двускоростен вентилатор за поддръжка на тих режим
* Подобрен дизайн на шасито и връзки без кабели
* Метално оребряване за подобрена устойчивост и намален вибрационен резонанс
* Li-ION батерия с възможност за бърза смяна без демонтаж на контролера

Всеки контролер от продуктовата линия EonStor предлага до 1GB кеш памет; IBM PowerPC процесор; порт за Ethernet LAN; един RS232 порт за out-of-band управление. IFT-500266 DDR ASIC – най-новият RAID чип на Infortrend, притежава двоен PCI-X bus дизайн и поддържа DDR-памет и като резултат повече от два пъти увеличена производителност на продуктите от линията EonStor.

Подсистемите EonStor RAID предлагат несравнима гъвкавост с капацитет до 64TB на логическа единица (LUN) или логическо устройство (LD); множество драйверни конфигурации, всяка с различни нива на RAID; възможност в реално време за добавяне, копиране и смяна на устройства. Голям брой RAID нива, включващи 0, 1(0+1), 3, 5, 10, 30, 50, JBOD и NRAID. За управление по мрежа на RAID системите компанията предлага RAIDWatch™ - Java-базано GUI- устройство, което осигурява централизирано известяване и администриране.

Нови модели 2U EonStor и възможности

В допълнение на вече достъпните 3U 16-bay SATA II устройства, новите 2U SATA II RAID подсистеми ще се разпространяват чрез световна мрежа от OEM и дистрибутори на Infortrend.

EonStor A12F-G2221: 12-bay, двоен 2Gb Fibre host към SATA II устройства
EonStor A08F-G2221: 8-bay, двоен 2Gb Fibre host към SATA II устройства
EonStor A12U-G2421: 12-bay, двоен U320 SCSI host към SATA II устройства
EonStor A08U-G2421: 8-bay, двоен U320 SCSI host към SATA II устройства


За Infortrend
Фокусирана върху технологиите за съхранение на данни с RAID от основаването си през 1992, Infortrend проектира, произвежда и продава междуплатфромени и високопроизводителни RAID решения. Компанията е специализирана в изработката на системно осигуряване, дрйвери, ASIC дизайн и разработка на RAID контролери и подсистеми, които са подходящи за мрежа за съхранение на данни (SAN) и поддържат Fibre Channel, SCSI, ATA и SATA интерфейси. Проектирани да бъдат гъвкави, ценово ефективни и богати на възможности, продуктите на Infortrend са достъпни чрез световна мрежа от OEM и дистрибутори. Акциите на Infortrend се търгуват на Тайванската стокова борса, както и на сайта на Инфотренд www.infortrend.com.