НОВИНИ

INFORTREND представя гъвкави и сигурни FIBRE-TO-FIBRE RAID контролери Вторник, 24 Юли 2007

- Санта Клара, Калифорния, 24-ти юли 2007 – експертът при RAID системите за съхранение на данни Infortrend представи два нови EonStor® Fibre-to-Fibre RAID контролери – системите EonStor (ES) FF-R4030 с резервиран контролер и FF-S4030 с единичен контролер. За подобрена производителност или свръх разширение на обема за съхранение на данни, RAID системите добавят 4Gigabit Fibre Channel (4G-FC) хост интерфейс, който удвоява широчината на честотната лента спрямо предишните 2G-FC интерфейси и поддържа да 272 драйва чрез многобройни канали за разширение. Тези надеждни контролери гарантират сигурно и ценово ефективно решение за онлайн съхранение на данни за компании, управляващи големи обеми от информационни операции в индустрии като банкиране, телекомуникации, застраховане. Потребителите имат възможността да избират високата производителност на 4G-FC SBOD (Switched Bunch of Disks) като надстройка в системите си чрез FC loops и ценово ефективните Serial Attached SCSI (SAS) JBOD (Just a Bunch of Disks) като надстройка на системите си със SAS SFF-8470 портове.

„Контролерите EonStor FF-R4030 и S4030 осигуряват висока производителност на I/O обработка на информацията и максимална RAID защита при неограничена достъпност на данните в среда с приложения за интензивна обработка на информацията”, каза Куот Лин, старши маркетинг директор на Infortrend Technology Inc. „Модулният дизайн намалява времето за поддръжка и увеличава скалируемостта за високо капацитетните SAN приложения.”

EonStor FF-R4030 и FF-S4030 - характеристики

• 1U, Fibre-to-Fibre, резервиран или единичен RAID контролер
• Хост канали
o 8 при модела с резервиран контролер
o 4 при модела с единичен контролер
• Драйв канали
o 4 при модела с резервиран контролер (в двоен кръг)
o 2 при модела с единичен контролер
• 2 SAS конектора (драйв канали)
• Възможност за разширение с поддръжка на максимум 272 драйва
o EonStor F16F SBODs
o 6 4G-FC I/O за свързване към сървъра с приложения или до 14 EonStor F16F SBODs
o 2 допълнителни SAS SFF-8470 порта за прикрепяне към максимум 3 EonStor S16S-J1000-R/S JBODs за разширение на пространството за съхранение на данни

Наличност
EonStor FF-R4030 и FF-S4030 са достъпни за потребителите чрез световна мрежа от OEM и дистрибутори на Infortrend.


За Infortrend
Фокусирана върху технологиите за съхранение на данни с RAID от основаването си през 1992, Infortrend проектира, произвежда и продава междуплатфромени и високопроизводителни RAID решения. Компанията е специализирана в изработката на системно осигуряване, дрйвери, ASIC дизайн и разработка на RAID контролери и подсистеми, които са подходящи за мрежа за съхранение на данни (SAN) и поддържат Fibre Channel, SCSI, ATA и SATA интерфейси. Проектирани да бъдат гъвкави, ценово ефективни и богати на възможности, продуктите на Infortrend са достъпни чрез световна мрежа от OEM и дистрибутори. Компанията е основана през 1993г. Акциите на Infortrend се търгуват на Тайванската стокова борса. За повече информация посетете www.infortrend.com.
###
Infortrend, EonStor и RAIDWatch са търговски марки или запазени търговски марки на Infortrend Technology, Inc. Всички останали марки са собственост на съответните фирми.