НОВИНИ

Infortrend представи първата 24-BAY RAID система със SAS интерфейс Вторник, 22 Януари 2008

- Санта Клара, Калифорния, 22-ти януари 2008 – фокусирайки се върху нарастващия пазар на SAS технологии, експертът при RAID системите за съхранение на данни Infortrend представи две нови подсистеми от своята SAS продуктова линия: EonStor® A24S-R2130 с резервиран контролер и A24S-G2130 с единичен контролер, 4U, 24-bay, SAS-to-SATA-II подсистеми. Двете RAID устройства са най-новите при бизнес решенията за съхранение на данни, осигурявайки ползването на нови приложения, като същевременно повишават скалируемостта и производителността.

Свързвайки A24S към S16S-J1000 SAS-to-SAS JBOD на Infortrend, организациите могат лесно и икономично да добавят терабайти за съхранение на данни с евтините SATA устройства. Вградената поддръжка на RAID5 и RAID6 гарантира на ИТ мениджърите, че данните им ще бъдат защитени и същевременно лесно достъпни. За улеснение при конфигурирането и управлението, A24S-R/G2130 разполага със SANWatch® - софтуерният пакет на Infortrend, осигуряващ на потребителите интуитивен RAID интерфейс за управление и инструменти за подсилена защита на информацията като snapshot, който може да включите като допълнителна възможност (add-on).

„Непрестанните нужди от повече пространство за съхранение на данни налага на ИТ мениджърите да търсят ефикасни начини за увеличаване на капацитета в техните data centers и в същото време да не надвишават бюджетите си”, каза Томас Као, директор световно продуктово планиране на Infortrend Technology Inc. „Продуктите A24S решават този проблем, като осигуряват висока производителност, компактност при съхранението на информация и възможности за разширение към „свръх капацитет” при ниска цена за гигабайт.”

Целеви пазари и употреба
Високопроизводителните системи са подходящи за „near line” резервни копия, дистрибуция или архивиране на информация за академични цели, финансови операции и всички други приложения, които изискват съхранение на масиви от данни при ценово ефективни решения.

EonStor A24S характеристики
• езервиран или единичен контролер, 4U, 24-bay, SAS към SATA-II подсистеми
• RCC SATA-II канали за високоскоростна комуникация между контролерите
• Поддържа всички RAID нива, включително RAID6
• Multi-lane SAS канали за разширение, с възможност за свързване към ES S16S-J1000 JBODs за повишаване на капацитета за съхранение на данни
o 8 порта върху модела с резервиран контролер; 4 порта при едноконролерния модел
o До 264TB капацитет, използвайки три A24S-G2130 системи, свързани към 12 S16S JBODs с 1TB SATA хард драйв
o До 168TB капацитет, използвайки три A24S-R2130 системи, свързани към 6 S16S JBODs с 1TB SATA хард драйв

Наличност
Подсистемите EonStor A24S-R2130 и A24S-G2130 са достъпни за потребителите чрез световна мрежа от OEM и дистрибутори на Infortrend.

За Infortrend
Фокусирана върху технологиите за съхранение на данни с RAID от основаването си през 1992, Infortrend проектира, произвежда и продава междуплатфромени и високопроизводителни RAID решения. Компанията е специализирана в изработката на системно осигуряване, дрйвери, ASIC дизайн и разработка на RAID контролери и подсистеми, които са подходящи за мрежа за съхранение на данни (SAN) и поддържат Fibre Channel, SCSI, ATA и SATA интерфейси. Проектирани да бъдат гъвкави, ценово ефективни и богати на възможности, продуктите на Infortrend са достъпни чрез световна мрежа от OEM и дистрибутори. Компанията е основана през 1993г. Акциите на Infortrend се търгуват на Тайванската стокова борса. За повече информация посетете www.infortrend.com.
###
Infortrend, EonStor и RAIDWatch са търговски марки или запазени търговски марки на Infortrend Technology, Inc. Всички останали марки са собственост на съответните фирми.