НОВИНИ

INFORTREND представи първата в света външна RAID подсистема с малък форм фактор Понеделник, 29 Октомври 2007

- Франкфурт, Германия, 29 октомври 2007 – Днес, на SNW Europe, експертът при RAID системите за съхранение на данни Infortrend представи първите в индустрията малък форм фактор (SFF) RAID подсистеми - устройствата EonStor® B12S-R/G1030 SAS-to-SAS и B12F-R/G1430 Fibre Channel-to-SAS.

SFF увеличава предимствата на все по-популярните SAS технологии и обещава да е бъдещето на приложенията за съхранение на данни, благодарение на своите малки размери, висока плътност, нискоенергийна консумация и подобрена акустика.

2.5-инчовите SFF устройства са със 70% по-малки в сравнение с 3.5-инчовите драйвове и същевременно осигуряват приблизително 100% повишаване на производителността на системата при същите физически размери. Тъй като SFF устройствата използват с 40 до 50% по-малко електричество и остават по-дълго време в нормални температурни граници, изискванията за въздушен поток са намалени, като така общият обем на замърсяване е ограничен.

Както B12F, така и B12S разполагат с вграден SAS порт за разширение, който поддържа свързване с най-новия продукт на Infortrend B12S-J1000 JBOD с SFF SAS дискови устройства. Устройствата са също така съвместими и с наскоро излезлите на пазара S12S-J1000 и S16S-J1000 JBODs, към които може да бъдат свързани и стандартните 3.5-инчови драйвове. 3.5-инчовите JBODs драйвове поддържат SATA устройства, така че потребителите могат да намалят общата стойност и да построят надграждащи се приложения за съхранение на данни – високопроизводителни SAS устройства за критични приложения и ценово ефективни SATA устройства за „near-line” бекъп, дистрибуция и архивиране.

„Новите B12 SFF устройства имат всички предимства на 3.5-инчовите системи като point-to-point архитектура, висока производителност и ефективност, разнообразни възможности за окабеляване и компактни конектори, но в малък, енергийно ефективен дизайн”, каза Алекс Йънг, технически и маркетинг директор на Infortrend Europe Ltd. „С петото поколение ASIC400 и поддръжка на RAID5 и RAID6, мениджърите по въпросите на защитата и съхранението на данни ще могат да се възползват от малкия форм фактор, без това да наруши сигурността и надеждността на съхраняваната информация.”

Целеви пазари и употреба
Компактният EonStor B12 заема по-малко място и същевременно подобрява производителността със 100 процента, което го прави идеален за организации, които управляват големи обеми от данни като банки, телекомуникационни и застрахователни компании.

EonStor B12 характеристики
• 1U, 12-bay, компактна кутия, с възможност да помести 3Gbps 2.5-inch SFF SAS дискови устройства
o Версии с единичен или с резервиран контролер

o SAS-to-SAS и 4G-FC-to-SAS модели
• 4G FC или multi-lane SAS хост
• Скалируемост чрез порт за разширение
o Добавяне на максимум 4 JBODs към B12S/F с единичен контролер
o Добавяне на максимум 3 JBODs към B12S/F с резервиран контролер

Наличност
Подсьистемите от серията EonStor B12 са достъпни за потребителите чрез световна мрежа от OEM и дистрибутори на Infortrend.


За Infortrend
Фокусирана върху технологиите за съхранение на данни с RAID от основаването си през 1992, Infortrend проектира, произвежда и продава междуплатфромени и високопроизводителни RAID решения. Компанията е специализирана в изработката на системно осигуряване, дрйвери, ASIC дизайн и разработка на RAID контролери и подсистеми, които са подходящи за мрежа за съхранение на данни (SAN) и поддържат Fibre Channel, SCSI, ATA и SATA интерфейси. Проектирани да бъдат гъвкави, ценово ефективни и богати на възможности, продуктите на Infortrend са достъпни чрез световна мрежа от OEM и дистрибутори. Компанията е основана през 1993г. Акциите на Infortrend се търгуват на Тайванската стокова борса. За повече информация посетете www.infortrend.com.
###
Infortrend, EonStor и RAIDWatch са търговски марки или запазени търговски марки на Infortrend Technology, Inc. Всички останали марки са собственост на съответните фирми.