НОВИНИ

INFORTREND добавя ново FC-4G-TO-SATA RAID устройство към продуктовата си линия Вторник, 06 Юни 2006

- Тайпе, Тайван, 6 юни 2006г. – На изложението COMPUTEX тази седмица експертът при системите за съхранение на данни Infortrend представи нови 2U модели към продуктовата си линия 4Gbit per second Fibre Channel (FC-4G) за SATA-II RAID подсистеми. С единичен контролер, 8- или 12-bay системи (EonStor® A08F-G2422 и ES A12F-G2422, съответно), новите устройства комбинират висока производителност, сигурност и скалируемост на FC-4G хост интерфейси с ниската стойност и ползите от високата производителност на устройствата с технология 3Gbit per second (3Gbps) SATA .

Използвайки известната ASIC266 dual PCI-X архитектура на Infortrend, 600MHz PowerPC RISC CPU и FC-4G хост канали, ES A08F-G2422 и ES A12F-G2422 удвояват скоростта на свързване и същевременно поддържат обратна съвместимост с 1Gb и 2Gb системи. Тези SAN-съвместими подсистеми осигуряват допълнителни възможности за DAS, FC SAN и приложения за съхранение на данни на клъстъртни сървъри, изискващи голям капацитет на широколентовите устройства и са подходящи за обработка на изображения, архивиране или вторично съхранение на данни в големи организации.

В допълнение към подобрената производителност, тези устройства са сред първите системи на Infortrend, които отговарят на стандартите на Restriction of Hazardous Substances (RoHS) (Ограничения за опасните субстанции), постановени от ЕС. Тази директива цели да защити околната среда и здравето на хората от някои опасни материали в новото електронно оборудване.

„A08F-G2422 и A12F-G2422 са водещите устройства в индустрията за системи за съхранение на данни с по-висок капацитет и ускорени писти за запис и са идеални за широколентови приложения като високопроизводителни изчисления, медицински изображения и видео streaming”, каза Тони Чу, президент на Infortrend Corporation. „Проектирахме тези системи, използвайки само одобрени от RoHS директивата материали, за да сме сигурни, че ще отговорим на стандартите за чиста и здравословна околна среда.”

EonStor A08/12F-G2422 Характеристики
Два FC-4G хост порта
Поддържа 0, 1(0+1), 3, 5, 10, 30, 50 RAID нива
До 8 или 12 SATA-II устройства
Опционално бързосменяема резервна батерия
Поддръжка до 2GB DDR кеш памет на контролер
Лесна поддръжка с бързосменяемите модули
Подсистемата EonStor A08/12F-G2422 ще се разпространява от средата на юни чрез световна мрежа от OEM и дистрибутори на Infortrend.

За Infortrend
Фокусирана върху технологиите за съхранение на данни с RAID от основаването си през 1992, Infortrend проектира, произвежда и продава междуплатфромени и високопроизводителни RAID решения. Компанията е специализирана в изработката на системно осигуряване, дрйвери, ASIC дизайн и разработка на RAID контролери и подсистеми, които са подходящи за мрежа за съхранение на данни (SAN) и поддържат Fibre Channel, SCSI, ATA и SATA интерфейси. Проектирани да бъдат гъвкави, ценово ефективни и богати на възможности, продуктите на Infortrend са достъпни чрез световна мрежа от OEM и дистрибутори. Компанията е основана през 1993г. Акциите на Infortrend се търгуват на Тайванската стокова борса. За повече информация посетете www.infortrend.com.

###

Infortrend, EonStor и RAIDWatch са търговски марки или запазени търговски марки на Infortrend Technology, Inc. Всички останали марки са собственост на съответните фирми.