НОВИНИ

eWEEK LABS правят преглед на новото устройство на Infortrend S12F-R1420 Понеделник, 06 Февруари 2006

- Накратко
Заедно с водещите технологии - 4G-bps Fibre Channel и SAS, EonStor S12F-R1420 на Infortrend е устройство, благодарение на което ще можете да увеличите дисковия обем за съхранение на данни. Гъвкавостта на SAS продуктите ще е полезна за компании, които искат да съчетаят SAS и изгодните SATA устройства. S12F-R1420 предлага възможности за свързване, които за момента напълно отговарят на нуждите на по-голямата част от ИТ пазара и гарантират, че клиентите им ще могат да ги използват и след като 4G-bps Fibre Channel продуктите навлязат в употреба. За повече информация посетете www.infortrend.com.

Производителност - ключови индикатори
Производителност: добра
Скалируемост: добра
Управление на обема за съхранение на данни: добро
Сигурност: добра


Ценови анализ
На цена от $9,919 EonStor S12F-R1420 е съотносим с цените на другите устройства от своя клас. EonStor S12F-R1420 ще може да се ъпгрейдва спрямо нуждите на потребителите, благодарение както на възможността да се разшири до 64 устройства, така и на високоскоростната 4G-bps връзка.
Infortrend усъвършенства пазара на дискови системи.
Технологиите в EonStor S12F-R1420 на Infortrend са сигурен знак за подобряването на възможностите за съхранение на данни и повишаване на качеството на водещите SAS и 4G-bps Fibre Channel. Сравнително ниската цена и гарантираната съвместимост ще осигурят и за в бъдеще вграждането на новите устройства в SAN мрежи.
EonStor S12F-R1420 е първото сериино SCSI устройство, произведено в нашите лаборатории, и вероятно първото в световен мащаб. Системата е с цена от $9,919 в базовия вариант и без допълнителни функционалности. Например устройствата нямат защити като snapshot и replication на данните.

Кликнете тук, за да прочетете повече за това как IBM стимулира производството на 4G-bps устройства за съхранение на данни.

Предвид ниската цена на устройството, ние не бяхме разочаровани от факта, че EonStor не предлага тези характеристики. Всъщност, за компании с по-малък бюджет, може да е препоръчително да закупят стабилна система като тази, за да подсигурят при нужда допълнително пространство за съхранение на данни.
В зависимост от използваните устройства, EonStor S12F-R1420 ще осигурява по-добра производителност и надеждност като основно средство за съхранение на данни за application сървъри или като изгоден дълготраен „склад” за приложения като имейл архиви.
Продуктите с 4G-bps Fibre Channel са все още рядкост. Дори не успяхме да тестваме EonStor S12F-R1420 с 4G-bps Fibre Channel суичове или HBA (host bus адаптери), но устройството на Infortrend функционира отлично с QLogic 2G-bps Fibre Channel HBA, включен в сървъра на Dell PowerEdge 6400, с който проведохме тестовете. Обратната съвместимост е важна характеристика на 4G-bps Fibre Channel продуктите, позволяващи на ИТ мениджърите да ги вграждат в по-стари SAN (storage area network) системи, без това да създава каквито и да е затруднения.
На този етап 4G-bps Fibre Channel продуктите са скъпи за повечето малки и средни предприятия, въпреки че със сигурност ще са подходящи за компании, които се занимават с обработването на значителни количества аудио и видео файлове. За големите фирми 4G-bps Fibre Channel продуктите ще бъдат полезни за backup мрежи и приложения, които трябва да преместват бързо големи масиви данни през SAN мрежите. EonStor S12F-R1420 е най-доброто устройство на тази цена и изгодна инвестиция при разрастване на обема информация за съхранение.
Единственото предимство на SAS системите, особено за малки и средни предприятия, е възможността да се свързват SAS хардове заедно с изгодните SATA (Serial ATA) устройства. Това позволява на ИТ мениджърите да подреждат дискове в едно устройство, без да им се налага да купуват отделно шаси за всеки SATA диск.
EonStor S12F-R1420 2U (3.5-inch) е тествано от eWEEK със шест Fujitsu SAS и шест SATA устройства на Hitachi. Системата е предвидена за 12 хард диска и двойни 4G-bps контролери за свързване към хоста.

Всеки контролер е с 512MB кеш (може да се закупи до 2GB) и двоен 4G-bps порт за резервивано свързване. Всеки контролер също така има multilane SAS порт за свързване на допълнителни системи за дискове към EonStor S12F-R1420. Използвайки multilane SAS порт, EonStor S12F-R1420 може да се увеличи до 64 устройства.
аботещ при RAID 6 конфигурация, EonStor S12F-R1420 използва два диска за parity и гарантира функционирането на системата при дефектирането на два диска, като осигурява малко по-малко от 1TB използваемо пространство.
Системата за управление RAIDWatch на Infortrend гарантира успешното администриране и конфигуриране на устройството. Смятаме, че RAIDWatch е незаменим при употреба, позволява бързо създаване на логически единици и ги прехвърля към сървъри.
В допълнение, използвайки RAIDWatch GUI, можем да направим статистика на производителността и да проверим работния статус на различни елементи в EonStor S12F-R1420.
Системното осигуряване на EonStor S12F-R1420 има някои много полезни функции като контролиране и защита на системата. Например, ако температурата на устройството достигне високи стойности, системното осигуряване ще се погрижи да спре безопасно работата на устройството.
За по-голяма сигурност, EonStor S12F-R1420 има допълнителен бързосменяем захранващ блок. Бързосменяемите батерии са възможност, която силно препоръчваме, тъй като осигуряват защита на данните при прекъсване на електрическото захранване.

Infortrend разширява възможностите за съхранение на данни