НОВИНИ

Arima Computer Corp. представя HDAMA Rev.G, първата сървърна дънна платка, която поддържа най-новите Вторник, 15 Февруари 2005

- Тайпе, Тайван R.O.C., 15 февруари 2005 - Arima Computer Corp. представи HDAMA Rev.G, първата четирифазна сървърнa дънна платка, проектирана да поддържа най-новите процесори Dual AMD Opteron™ 252. Arima заяви, че има готовност за масово производство на HDAMA Rev.G, веднага щом AMD направи това за своите Opteron™ 252 процесори.

Със своето четирифазно, VRD захранване, HDAMA Rev.G е напълно съвместим с последните 95W, 80A AMD Opteron™ 252 процесори. HDAMA Rev.G е проектиран на основата на чипсетовете AMD 8131™ и AMD 8111™, които гарантират безпроблемно интегриране с 1600MT/s HyperTransport. HDAMA Rev.G поддържа до 16 GB трансфер при DDR400 памет с ECC, като постига баланс между използването на мястото и мощността на паметта.

Базирани на процесорите AMD Opteron™, HDAMA Rev.G може да опрости бизнес решенията и да намали проблемите при интеграция, като осигурява 32- и 64-битова изчислителна производителност. AMD Opteron™ лесно може да се използва с 64-битови технологии, заедно с нуждите на клиентите, без да намалява 32-битовата производителност и същевременно осигурява безпроблемно интегриране със 64-битовите приложения. В допълнение с технологията AMD HyperTransport, която е проектирана да намали тесните места в системата и да подсигури по-ефикасното използване на паметта при мултипроцесорни системи, HDAMA Rev.G дава повече възможности на широколентовите устройства в сравнение с настоящите технологии, остава „невидима” за операционната система и има незначително влияние върху общата производителност.

Също така HDAMA Rev.G има интерфейс за Serial ATA и поддържа софтуер за RAID 0, 1 или 10. Освен това H DAMA Rev.G притежава два Gigabit Ethernet порта, за да осигури толерантност при грешки и сривове на системата. Тези характеристики правят H DAMA Rev.G идеалната дънна платка за всички видове системи, които работят във високодинамична среда.

HDAMA Rev.G може да бъде доставен в 1U barebone V RAM31G0, който поддържа IDE backplane (с 3 сменяеми устройства) или SATA backplane (с 3 сменяеми устройства по време на работа). Освен това към RAM31G0 може да се включи една карта с цяла дължина и PCI-X 133MHz интерфейс. HDAMA Rev.G и RAM31G0 предлагат гъвкави решения с множество характеристики и осигуряват на клиентите най-добрата производителност на ниска цена.

„Днес технологиите се развиват твърде бързо, до степен, че система, която е конструирана от устройства на различни фирми, не може да достигне максимума за съответната конфигурация. С вътрешните оптимизации и благодарение на гъвкавостта на дънната платка, Arima гарантира максимална полза от всеки компонент в системата. С дънната плата на Arima ще си осигурите цялостно решение за сървърните системи AMD Opteron™”, каза Jim Fang, Президент на Arima Computer Corp.

HDAMA Rev.G е пуснат за масово производство, а RAM31G0 barebone е планиран за масово производство през първото тримесечие на тази година.

За Arima Group Inc.
Arima е водеща компания в световен мащаб при дизайна за продукти и производствени услуги за ИТ и потребителски електронни продукти, също така доставка на продукти и следпродажбен сервиз. От 1987 Arima непрестанно инвестира в разработката на нови технологии, като едновременно с това произвежда качествени продукти, реализирани с най-иновативните решения в областта. Световното представителство (www.arima.com.tw) се намира в Тайван, представителството за Северна Америка (www.arimacorp.com) е в Силициевата долина. Arima предлага производствен сервиз и R&D услуги в Тайван, Китай, Европа и Северна Америка. Информация за сървърните продукти на Arima можете да намерите на адрес: http://www.arima.com.tw/server