НОВИНИ

Arima Computer Corp. представи MT100 и MT110 Dual-Core процесори за Entry сървъри, базирани на чипсе Понеделник, 11 Юли 2005

- Тайпе, Тайван R.O.C., 11 юли 2005 – Сървърните дънни платки MT100 и MT110 са проектирани на базата на чипсета на Intel® E7230 (Mukilteo), който поддържа новата серия 8xx Intel Dual-Core процесори Pentium D, Pentium 4 Prescott процесори, Celeron D и серията Pentium 4 Extreme Edition процесори с максимална скорост на FSB до 1066MHz. Комбинирайки EM64T, PCI-Express, SATA 3Gbps и DDR2 533/667 памет с недостижимо качество и производителност, новите еднопроцесорни решения са оптималният вариант за entry-server платформи.

MT100 и MT110 са предвидени за коренно различен пазарен сегмент, в отговор на все по-нарастващите изисквания на клиентите. MT100 е оптимизиран за 1U и tower сървъри, предлага четири SATA 3Gbps порта с технологията Intel Matrix Storage за съхранение на данни и поддържа 0, 1, 5 и 10 RAID нива, за да гарантира надеждността и производителността при съхраняването на информация; има възможност за разширение с пет слота, включително 32-битов PCI, PCI-Express x16 (x8 signal) и x8 (x4 signal), за добавяне на различни карти и Dual PCI-Express Gigabit Ethernet контролер на Marvell.

MT110 е подобен на MT100 като същевременно е решение и за 1U сървъри. Основната разлика е, че MT110 притежава PCI-X 133MHz и PCI-Express x4 слот за riser карта, вградено BMC IPMI 2.0 решение на Arima, двоен Intel® Gigabit Ethernet контролер, гарантиращ баланс при натоварване и непрекъсваемост на работния процес при грешки.

„С вградения dual-core Intel Pentium процесор и чипсета E7230 (Mukilteo) на Intel®, MT100 и MT110 интегрират последните сървърни технологии в еднопроцесорна платформа, която осигурява баланса между цена и производителност за малкия бизнес и ведомствените офис приложения”, каза LienChin Tsai, CTO на Arima Computer Corp.


MT100 ще бъде пуснат в масово производство в края на юли през тази година, а MT110 скоро след това.


Arima е водеща компания в световен мащаб при дизайна за продукти и производствени услуги за ИТ и потребителски електронни продукти, също така доставка на продукти и следпродажбен сервиз. От 1987 Arima непрестанно инвестира в разработката на нови технологии, като едновременно с това произвежда качествени продукти, реализирани с най-иновативните решения в областта. Световното представителство (www.arima.com.tw) се намира в Тайван, представителството за Северна Америка (www.arimacorp.com) е в Силициевата долина. Arima предлага производствен сервиз и R&D услуги в Тайван, Китай, Европа и Северна Америка. Информация за сървърните продукти на Arima можете да намерите на адрес: http://www.arima.com.tw/server