НОВИНИ

Areca разшири гамата контролери Сряда, 17 Октомври 2007

- Areca Technology Corporation (ARECA), лидер в производството на вътрешни и външни RAID контролери, обяви днес, че пуска на пазара нов двупортов SATA RAID контролер, за да осигури високопроизводително вътрешно свързване за съхранение на информацията за PCIe x1 интерфейс за Windows, Linux, FreeBSD, Solaris и Mac компютърни конфигурации. RAID кернелът при външния контролер е същият, който е вграден и при изпитания външен RAID контролер. ARC-1200 е най-впечатляващото в сферата си PCIe x1 към SATA ll RAID решение, което икономично предоставя пълнофункционално хардуерно RAID решение за десктоп и работни станции, както и entry-level сървъри.


Контролерът ARC-1200 инкорпорира 500MHz процесор с висока производителност за съхранение на данни, разположен върху платката и DDR2-400 SDRAM памет за хардуерен RAID. Тестовите резултати са срещу цялостната производителност в сравнение с останалите стандартни SATA хост адаптери. Хардуерните RAID карти имат техен собствен RAID процесор на платката, както и собствен кеш за пълно хардуерно разтоварване от RAID-обработващите функции. Способността на хардуерния контролер да възстанови информацията при възникване на грешка е по-добра от това, което софтуерния RAID контролер може да предложи. Картата предлага RAID нива 0, 1 и JBOD. При правилно конфигуриране SATA RAID контролерът може да гарантира високи нива на производителност и защита от грешки чрез дублиране на данните за максимална сигурност.

Вградено в BIOS, McBIOS RAID управлението може да се достъпва чрез hot key при стартирането на BIOS на екрана. Този pre-boot RAID мениджър може да се използва, за да опрости инсталирането и управлението на RAID контролера. Вграденият софтуер към контролера включва McRAID браузер-базирано управление за съхранение на данни, което може да се достъпва през Http Proxy сървър. McRAID управлението позволява локална и отдалечена връзка за създаване и модифициране на RAID нивата, обема информация и да следи RAID статуса от стандартен уеб браузер. RAID мениджърът има поддръжка за софтуерните компоненти на API и CLI.

Новият ARC-1200 SATA RAID контролер на Areca е достъпен за потребителите чрез световна мрежа от търговци и дистрибутори.