НОВИНИ

Areca пуска първият 24-портов PCI-X SATA ll RAID контролер с вграден Intel RAID 6 Вторник, 31 Май 2005

- Тайпе, Тайван, 31 май 2005 - Areca Technology Corporation (ARECA), водещ доставчик на PCI-X, PCI-Express SATA ll RAID контролери с вграден Intel RAID 6, обяви днес, че контролерите PCI-X SATA ll RAID са вече с 24-портови SATA ll конектори. ARC-1170 контролерите и съществуващите 24-портови устройства на шаси доставчиците като Advanced Industrial Computer, Chenbro и Ci Designs намаляват необходимите устройства с един контролер и един parity диск.

Пазарът на backup решения за съхранение на данни бързо се променя с нарастването на обема данни. Днес вече никой не разчита на едно единствено лентово устройство да се справи с постоянно нарастващия капацитет на дисковите устройства и дискови подсистеми. Още по-сериозен е проблемът с намаляващото време, което windows системата изисква, за да направи backup. Това, което промени динамичността на пазара за backup решения, е постоянното подобряване на надеждността на ATA и сега SATA (Serial ATA) устройствата, както и бързото спадане на тяхната цена.

За да отговори на нарастващите изисквания, 24-портовия SATA ll RAID контролер на Areca може да замени лентовото устройство с дискове за основен backup, като увеличава скоростта, подобрява надеждността и елиминира забавянето при зареждане и търсене за необходимата информация. В повечето случаи се използва като второ устройство за съхранение на данни за бързо възстановяване на информацията, която се пази за около седмица.

24-портовият SATA ll RAID контролер е проектиран за системи за съхранение на данни и поддържа до 24 бързосменяеми харддиск устройства и се предлага с вграден RAID 6 на Intel – водеща технология в световен мащаб. Технологията RAID 6 на Intel е функционалност, от изключително значение при увеличаване на обема информация, като предлага лесна достъпност на данните и функция за възстановяване при грешки.

Обикновено 24-портовото устройство изисква два 12-портови SATA RAID контролера и клиентът създава индивидуален набор от устройства за всеки контролер. Операционната система поддържа и двата набора от RAID устройства на контролера. Двата контролера заемат двата PCI слота и имат собствен parity диск. ARC-1170 поддържа 24-портов SATA ll RAID контролер и клиентите могат да използват 24 диска, тъй като така се заема само един PCI-x слот и един parity диск.


За редакторите:

Areca Technology Corporation проектира и произвежда продукти за съхранение на данни за всички области на пазара, включително DAS, NAS и SAN. Всички PCI, SCSI и контролери за Fiber Disk устройства поддържат голям брой RAID нива, включващи 0, 1, 3, 5, 6, 10 или JBOD. Areca произвежда собствени ASIC, високоскоростни IDE контролери и RAID 6 устройства за постигане на висока пропускателна способност и надеждност. Усилията на компанията са фокусирани върху проучването и разработката на технологии за дискови устройства, отличаващи се с бърза производителност, висока степен на надеждност и по-ниски цени в сравнение с тези на конкурентните дискови устройства.

Повече информация може да намерите на адрес http://www.areca.com.tw


Areca е регистрирана търговска марка на Areca Technology Corporation. Всички останали имена и имена на продукти са търговски марки или регистрирани търговски марки на съответните фирми.