НОВИНИ

Areca пуска на пазара PCI-X SATA ll RAID контролери с Multi-lane конектори Петък, 06 Май 2005

- Тайпе, Тайван, 6 май 2005 - Areca Technology Corporation (ARECA), водещ доставчик на PCI-X, PCI-Express SATA ll RAID контролери с вграден Intel RAID 6, анонсира днес добавянето на нови multi-lane конектори към PCI-X SATA ll RAID контролерите. Сериите ARC-11XX-ML Multi-lane Internal (MI) контролерите, интегрирани с multi-lane backplane от доставчиците на шасита като Advanced Industrial Computer, Chenbro и Ci Designs, опростяват инсталацията, като значително намаляват броя на необходимите SATA кабели.
MI контролерите са съществени конектори, всеки от които може чисто да обработва сигнали и данни от четири SATA порта, което очевидно съкращава броя на кабелите и намалява значително бъркотията в кутията. Multi-lane конекторите редуцират броя кабели от нормално необходимите 16 на 4 и от 12 на 3 за контролер, като същевременно увеличават надеждността на цялата система за съхранение на данни. Това решение е от голяма полза за клиентите, ползващи 12 или 16 SATA устройства.

Като допълнение, интегрираният multi-lane конектор има заключващ механизъм, който осигурява стабилна връзка между платката и кабела. Това позволява използването на конекторите и при индустриални приложения.

ML контролерите на Areca са с вграден вътрешен Multi-lane конектор за висок капацитет в индустриална среда. Това е изключително удобство за голям брой портове при суперкомпютрите и системите за съхранение на голямо количество данни. Контролерите включват осигурен кабел със заключващ механизъм/конекторна система, която комбинира 4 SATA порта в един от едната страна на контролера. Моделът ARC1160-ML има 4 Multi-lane конектора, а конфигурацията ARC1130-ML предлага 3 Multi-lane конектора.

Друга характеристика на контролера, която го прави особено подходящ за приложения в критична среда, е вграденият Intel RAID 6, благодарение на който при две грешки на харддиска съхраняваните данни или увреденото устройство остават незасегнати. ARC1130-ML и ARC1160-ML SATA ll RAID контролерите на Areca са с тригодишна гаранция и са съвместими с Windows 2003/XP/2000, Red Hat Linux, SUSE Linux и FreeBSD операционни системи. Драйвърите за контролерите са Microsoft WHQL сертифицирани и съответно внедрени в кернелите за Linux и FreeBSD операционни системи. Притежават интегрирани Web Browser-based RAID manager, SMTP manager и SNMP agent към системното осигуряване, което опростява дистанционното управление на контролера и RAID статуса.


За редакторите:

Areca Technology Corporation проектира и произвежда продукти за съхранение на данни за всички области на пазара, включително DAS, NAS и SAN. Всички PCI, SCSI и контролери за Fiber Disk устройства поддържат голям брой RAID нива, включващи 0, 1, 3, 5, 6, 10 или JBOD. Areca произвежда собствени ASIC, високоскоростни IDE контролери и RAID 6 устройства за постигане на висока пропускателна способност и надеждност. Усилията на компанията са фокусирани върху проучването и разработката на технологии за дискови устройства, отличаващи се с бърза производителност, висока степен на надеждност и по-ниски цени в сравнение с тези на конкурентните дискови устройства.

Повече информация може да намерите на адрес http://www.areca.com.tw


Areca е регистрирана търговска марка на Areca Technology Corporation. Всички останали имена и имена на продукти са търговски марки или регистрирани търговски марки на съответните фирми.