НОВИНИ

Areca покачва нивото на производителност до 4Gb за Firbe към SATA ll RAID контролер Вторник, 31 Май 2005

- Тайпе, Тайван, 31 май 2005 - Areca Technology Corporation (ARECA), лидер в продажбите на вътрешни и външни SATA ll RAID контролери с RAID 6 функция, представи на изложението Computex своя ARC-6080 RAID контролер с високопроизводителна RAID архитектура. Тестовете за производителност на конфигурацията RAID 5 показват, че новият външен RAID контролер на Areca поддържа 692 MB/S трансфер на данни при запис и 519 MB/S при четене.
All-Cache-Hit трансферът при запис е 723 MB/S и 720 MB/S при четене. Това показва почти 100% увеличаване в сравнение с настоящите RAID контролери, които се предлагат на пазара.

Новият контролер е съществен компонент при създаването на първокласни дизайни, удовлетворяващи неотслабващите изисквания на пазара за по-широки канали за пренос на данни. В допълнение двойната PCI-X шина и дизайнът на DDR ll паметта дават на продукта несравнимо съотношение цена/производителност за нашите потребители при системно интегриране, OEM и крайни клиенти.
Подобренията в продуктите на Areca идват в момент, когато приложенията, изискващи интензивна обработка на данните като дигитални видеоматериали и disk-to-disk backup, достигат предела на настоящите широколентови устройства.

Areca комбинира високата производителност на 4Gb(четиригигабитов) Fibre Channel, за да предложи водещи в индустрията нива на широколентови устройства със своя ARC-6080 RAID контролер. Всеки 4Gb(четиригигабитов) хост-канал осигурява максимална стойност от 400MB/s при предаване на данните. Клиентите доскоро разчитаха на свързване на два 2Gb(двугигабитови) Fibre Channel, за да достигнат трансфера на данни, който сега се поддържа с единична 4Gb(четиригигабитова) Fibre Channel връзка.
Приложенията, които изискват висока скорост на широколентовите устройства, сега могат да разработват решения за съхранение на данни, използващи 4Gb(четиригигабитови) Fibre Channel хост връзки, което не беше възможно чрез инфраструктура с 2Gb Fibre Channel. От години развлекателната индустрия се стреми към все по-бързо и висококачествено предаване на данни, днес, работещите със специални ефекти могат да разчитат на трансфер от над 320MB/s към техните работни компютри посредством единичен 4Gb(четиригигабитов) кабел.

ARC-6080 е специално проектиран, за да отговори на изискванията на приложенията за „streaming” видео; медицински изображения; търсене и съхраняване на данни; големи бази данни за обработване на онлайн транзакции (online transaction processing - OLTP).

С 4Gb(четиригигабитовия) хост-канал новият член в семейството продукти ARC-6080 повишава ефикасността и производителността на системата. Има възможност за разширяване на капацитета, като може да се включат до 16 бързосменяеми SATA II харддиска в едно Rackmount устройство и така да се повиши максималният обем за съхранение до няколко терабайта.

ARC-6080 поддържа най-високи RAID нива - 0, 1, 1+0, 3, 5 и 6 – предлага защита на данните при грешки и 100% прозрачност за хост операционната система. Също така поддържа „auto rebuild”, „auto-remapping” на лоши сектори, възможност за избиране и преглед на няколко RAID устройства, възможност за допълнителен контролер и разширяване на капацитета, онлайн увеличаване на обема и онлайн миграция между Stripe/RAID нива, функция JBOD и изключителна лекота на управлението. Това е идеалното решение за приложения, изискващи високоскоростен пренос на данни, продължителна достъпност и гъвкавост на конфигурацията.

Контролерът повишава стандартите за производителни нива с няколко подобрения, включващи двоен канал 4Gb Fibre Channel, PowerPC 440SP процесор за съхранение на данни, двойната 133MHz/64-bit PCI-X шина, нова архитектура на паметта (DDR-ll 667) и изключителния RAID 6 engine на Areca. Intel също възнамеряват да интегрират в следващото си поколение XScale I/O процесори осемпортов контролер. С бъдещия SAS RAID контролер Areca ще надмине дори следващото поколение XScale I/O процесори на Intel. От Areca са убедени, че PowerPC 440SP и линията XScale I/O процесори на Intel са най-добрият избор от процесорите, използвани за RAID контролери.


За редакторите:

Areca Technology Corporation проектира и произвежда продукти за съхранение на данни за всички области на пазара, включително DAS, NAS и SAN. Всички PCI, SCSI и контролери за Fiber Disk устройства поддържат голям брой RAID нива, включващи 0, 1, 3, 5, 6, 10 или JBOD. Areca произвежда собствени ASIC, високоскоростни IDE контролери и RAID 6 устройства за постигане на висока пропускателна способност и надеждност. Усилията на компанията са фокусирани върху проучването и разработката на технологии за дискови устройства, отличаващи се с бърза производителност, висока степен на надеждност и по-ниски цени в сравнение с тези на конкурентните дискови устройства.

Повече информация може да намерите на адрес http://www.areca.com.tw


Areca е регистрирана търговска марка на Areca Technology Corporation. Всички останали имена и имена на продукти са търговски марки или регистрирани търговски марки на съответните фирми.