НОВИНИ

Apple OS X Leopard добави драйвери за SAS и SATA ll RAID контролерите на Areca в кернела си Вторник, 06 Ноември 2007

- Тайпе, Тайван, 6-ти ноември 2007 - Areca Technology Corporation (ARECA), лидер в производството на вътрешни и външни RAID контролери, обяви днес, че в стандартната версия на Apple OS X Leopard е вграден драйвер за поддръжка на продуктите от серията Intel IOP-базирани SATA RAID и SAS RAID хост контролери на Areca. Потребителите на Mac сега могат да избират от всички продукти от високопроизводителните RAID контролери за SATA или SAS среда и лесно да инсталират всеки един от серията на Areca Intel IOP-базирани PCI-Express 4/8 SATA RAID и PCI-Express 4/8 SAS RAID контролери с помощта на интегриран драйвер.


Areca Engineer има богат опит в производството на драйвери за Power Mac G5 и Mac Pro, а сега и за стандартната версия на Apple OS X Leopard и гарантира поддръжката на продуктите на Areca, при първоначалното зареждане на компютъра. (В момента Mac OS X 10.4 не може да инсталира директно драйвер за контролерите на Areca и да зареди от устройството.) RAID контролерите на Areca могат да се използват само като допълнителен компонент за съхранение на данни. Всички Intel Mac системи поддържат EFI BIOS при стартиране на системата (не Open Firmware, който се ползваше от PPC Macs). Areca също така предлага и поддръжка за EFI BIOS за своите серии PCIe SAS и SATA RAID контролери.


Нископрофилният RAID контролер на Areca осигурява 3Gbps свързване към SATA II или SAS/SATA от всеки порт и достига нови нива на гъвкавост при преноса на данни. Тези високоскоростни RAID контролери дават на потребителите възможност за работа с големи обеми некомпресирани видео данни. Външният PCIe контролер предлага свързване към максимум осем SATA порта или SAS/SATA порта; два външни SFF-8088 конектора към всеки SATA II порт или SAS/SATA ll порт със скорост до 3 Gbps. SAS/SATA RAID контролерите поддържат до 128 устройства при свързване чрез SAS „разширители”. Тези портове са независимо управлявани, за да увеличат максимално производителността. Това позволява RAID устройствата да се използват като високопроизводителни, скалируеми и надеждни мрежи за съхранение на данни в Mac Pro системи. Също така отговаря на нуждите от високопроизводителни, ценово ефективни решения за съхранение на информацията с RAID защита за потребителите на Mac приложения за обработка и създаване на дигитално съдържание. Специално проектирано за професионалните потребители, за които настоящите възможности на външните FireWire устройства не са достатъчни и са готови да навлязат в света на медия разработките с голяма разделителна способност.


Бързосменяемите външни устройства доставят ефективно максимален капацитет за съхранение на данни, тъй като потребителите не са ограничени в използването на вътрешни устройства, с които са снабдени стандартните Mac системи. С нашия интерфейс устройствата могат да поддържат SATA RAID контролери към всеки порт за защита при грешки и висока активност. Проектирани, за да повишат производителността и да намалят цената на дигитални видео и streaming media приложения, пускането на външните RAID системи за съхранение на данни на Areca доведе до бърз скок при тяхното изпълнение. Контролерът с външна кутия за дискове от трети производител гарантира високо качество, ценова ефективност за пост продукции, филми, ефирна и дигитална музикална продукция.