НОВИНИ

AMCC представя новите си насоки в технологиите за съхранение на данни Вторник, 16 Май 2006

- Сънивали, Калифорния, 16 май 2006г. - Applied Micro Circuits Corporation (AMCC) (NASDAQ: AMCC) днес представи своята технологична карта за съхранение на данни, както и намерението си за разработки с PCI Express, RAID 6, Serial-attached SCSI (SAS) и други технологии за по-добра производителност. AMCC представи 3ware® 9590SE като първия продукт, продължение на популярната серия продукти 9550SX от контролерите 3Gb/s SATA II RAID.

Системата 3ware 9590SE включва поддръжка на PCI Express и е базирана на архитектурното решение на AMCC StorSwitch™, I/O технология, която преразпределя информацията към подсистемите за съхранение на данни, за да подобри значително производителността, достъпността и скалируемостта, убедително доказано с производителност над 800MB/sec RAID 5 при четене. Като част от бъдешите си проекти, AMCC планира по-късно тази година да направи значителен ъпгрейд на StorSwitch архитектурата, а също така и пълна поддръжка за PCI Express и RAID 6.

„Предприемаме смела стъпка, като представяме нашите бъдещи планове, но смятаме, че е важно за нашите настоящи и потенциални клиенти да знаят посоката на продуктовите ни разработки и да планират проектирането на своите системи”, каза Барбара Мърфи, вицепрезидент и главен мениджър на AMCC. „Плановете ни да представяме нови технологии за съхранение на данни, включително PCI Express и RAID 6, както и развитието на StorSwitch архитектурата, всички те представят виждането ни за SAS системите като инфраструктура за високопроизводителни SATA решения.”

Обвързването на AMCC със серийните технологии и съвременните RAID технолигии като RAID 6, са добре свързани с нашите с технологични планове”, каза Ерик Логън, CTO за Pogo Linux Inc., Сиатъл. „Нашите клиенти изискват подобрената производителност на PCI Express и задават въпроси за предимствата на RAID 6. Откакто SAS стана тема за дискусии от известно време насам, късно тази година ще видим реализираната технология.”

„В отговор на нуждите на клиентите, AMCC предприема значителни и агресивни подходи, за да подобри производителността на мрежите и сигурността на информацията”, каза Грег Шулц, основател и консултант по съхранение на данни за StorageIO, Стилуотър, Минесота. „Архитектурата switched fabric на AMCC, най-доброто при PCI Express технологиите откъм производителност и цена, дава на мениджърите подходящото решение за защита и съхранение на тяхната информация. RAID 6 и SAS ще разширят допълнително възможностите за производителност и ще осигурят отказоустойчивост и високопроизводителни среди.”

3ware 9590SE - характеристики, цена и наличност
Контролерът 3ware 9590SE SATA II RAID гарантира над 800MB/sec RAID 5 скорост при четене и надвишава 380MB/sec RAID 5 при запис, с поддръжка на специфичните характеристики за Serial ATA 2.5, включително 3Gb/s скорост и Native Command Queuing (NCQ). Характеристиките на 3ware 9590SE включват StreamFusion dynamic cache allocation алгоритъм за оптимизация на производителността при multi-stream sequential I/O приложения, StorSave оптимизация на производителността в критични RAID режими и Multi-lane кабелна система.

9590SE контролерите се предлагат в половин и цял форм фактор и в 8-, 12- и 16-портови конфигурации. Всички комплекти са налични и с цени от $595, $795 и $995 с тригодишна гаранция. За повече информация посетете www.3ware.com.

За AMCC
AMCC произвежда и доставя съществени компоненти за обработка, преместване и съхранение на информация по цял свят и е водещ продавач на многопортови Serial ATA RAID контролери, съчетаващи ниска цена, висока производителност и капацитет за съхранение на данни. Компанията съчетава системи и софтуер, за да създаде SATA решения с висока производителност и капацитет за бързорастящия пазар за устройства за съхранение на данни като disk-to-disk backup, near-line и мрежово свързано (network-attached) (NAS) дисков масив за съхранение на данни, обработка на видео и високоскоростни изчисления. ешенията на AMCC се използват както от големите, така и от компаниите от малкия и среден бизнес. Централният офис на AMCC се намира в Сънивали, Калифорния с търговски и технически отдели по цял свят. Повече информация за AMCC можете да получите на уебсайта на компанията на адрес: www.amcc.com