НОВИНИ

AMCC остава лидер при SATA RAID системите с новата AMCC StorSave платформа Понеделник, 18 Октомври 2004

- SUNNYVALE, CALIF. Oct. 18, 2004 - Applied Micro Circuits Corporation (AMCC) [NASDAQ: AMCC], днес обяви своя нов продукт - AMCC StorSave Platform, предназначен за линията от 3ware серия 9000 RAID контролери, позволяващ максимална защита на данните и висока производителност при Serial ATA (SATA) решения за съхранение на данни. Платформата AMCC StorSave комбинира системнен софтуер и модул за батериино резервиране (BBU) за максимална защита на данните, без да жертва производителност.

Платформата AMCC StorSave дава захранване на модула с кеш памет при отпадане на захранването на системата и добавя функции за водене на журнал при запис. AMCC дава тази възможност за SATA RAID, като позволява на контролера да използва кеша за запис на котролера и хард дисковете за най-добра производителност и едновременно предпазва системата от загуба на данни при отпадане на захранването. При пълно зареждане батерията защитава съдържанието на кеш паметта на контролера до 72 часа. Когато захранването се възстанови, кешираните данни се записват в дисковото пространство, като по този начин осигуряват непрекъсато съхранение на данните.

“Нашата иновативна AMCC StorSave платформа е още един пробив в еволюцията на SATA-базираните мрежи и поставя AMCC на лидерската позиция в SMB и корпоративния пазар на SATA RAID системи”, каза Scott Cleland, маркетинг директор в AMCC Storage Business Unit. “AMCC сега предоставя висока производителност, капацитет и максимална защита, като превръща SATA RAID в истински приложимо решение за съхранение на данни.”

Традиционно при RAID 5 среда без BBU, производителите препоръчват кешът на контролера да се настрои да записва “директно”, без да се използва дисковият кеш. Тази практика намалява риска за системата при рестаритране на диск и/или отпадане на захранването, което може да застраши данните в кеша на диска или на контролера. Но при изключен кеш, производителността на системата при стандартните I/O операции се понижава. При изключен диск кеш също така се намалява производителността при RAID 5 в degraded-режим или при възстановяване.

Продуктите с инсталиран AMCC StorSave Platform дават възможност да се съхранят данните, на които не е потвърден записът на твърдия диск, както в кеша на контролера, така и в кеша на диска и увеличава надеждността на подсистемата 3ware SATA RAID. Платформата AMCC StorSave повишава производителността и увеличава сигурността на диск кеша по време на всички RAID 5 операции, а също така поддържа кеша на контролера при настройка “write-back.” AMCC препоръчва кешът на контролера и на диска да са включени по време на SATA RAID операциите, като повишава производителността и при опрерации за възстановяване на RAID 5 масива.

Платформата AMCC StorSave притежава собствени, съвременни възможности за съхранение на данни като power on reset protection на твърдите дискове, динамично възстановяване на повредени сектори, възстановяване при extensive drive timeout, out of band управление, журнална система за запис и BBU.

За 3ware SATA RAID контролерите
3ware SATA контролерите, разработени на базата на иновативната StorSwitch™ switched RAID архитектура на AMCC, осигуряват скалируем капацитет до 4.8 ТВ на контролер, използвайки 400GB устройства и общ капацитет на системата, ограничен единствено от наличните PCI слотове. Сериите 3ware 9000, в конфигурации от 12, 8 и 4 порта, предоставят съществено увеличение на производителността в сравнение с предишния лидер в областта - 3ware RAID контролерите.

Модерната AMCC хардуерна RAID архитектура се отличава с on-board процесор и интегриран RAID ASIC, който облекчава функциите на RAID контролера от хост процесора и така сървърният процесор е посветен на основните програми, като се увеличава общата производителност на системата.

AMCC също така предлага 12 и 8-портови контролери от серията 3ware с вътрешни Multi-lane конектори за висококапацитетни корпоративни приложения. Този иновативен дизайн увеличава надеждността и улеснява инсталирането и окабеляването чрез утвърдени SATA решения за големи конфигурации.

За AMCC
AMCC осигурява основните елементи за обработването, преместването и съхранението на информация. Фирмата е фокусирана върху системи за високопроизводителни, интегрирани в чип, хардуерни и софтуерни решения за WAN мрежи, интегрирани системи, мрежи за съхранение на данни (SAN) и бързорастящи пазари като SATA RAID.
Централният офис на AMCC е в San Diego, California и има търговски и производствени офиси в цял свят. За допълнителна информация за AMCC посетете нашия сайт на адрес http://www.amcc.com.