НОВИНИ

AMCC демонстрира нови серийни RAID технологии за съхранение на данни на LINUXWORLD CONFERENCE и EXPO Понеделник, 06 Август 2007

- Сан Франциско, 6-ти август 2007 – Тази седмица на LinuxWorld Conference и Expo, Applied Micro Circuits Corporation (AMCC) [NASDAQ-GS: AMCC] ще представи най-широката продуктова линия - SATA II RAID контролери, проектирани да осигурят на Linux® потребителите скалируема, високо производителна защита на данните. На щанд 320 в Moscone Center посетителите ще могат да видят последните SATA и очакваните скоро на пазара SAS RAID продукти, както и демонстрация на възможностите за скалируемост при големите RAID системи.

AMCC ще представи два 24 портови 3ware 9650SE SATA II RAID контролери, свързани към 48 Seagate® Barracuda ES 7200-rpm устройства. Демонстрацията ще покаже повече от 1.2GB/s обща производителност на RAID 6 контролера при писане. PCI Express 9650SE контролерите се предлагат в конфигурации, вариращи от 2 до 24 порта, с което дават на Linux потребителите най-бързата производителност при системите RAID 5 и RAID 6 и най-големите възможности за гъвкавост в дизайна.

SAS продуктите достигат необходимото ниво на пазарна популярност, за да придвижат напред технологиите към позиционирането им като стандарт за избор на потребителите при системите за съхранение на данни. Демо версията на технологията 3ware® SAS ще представи на Linuxworld 3ware SAS контролер, свързан едновременно към Seagate Barracuda ES SATA и Cheetah 15K SAS устройства в Linux среда. Демонстрацията ще подчертае гъвкавостта и по-големите възможности, благодарение на 3ware SAS.

„Стремим се да покажем нашия категоричен ангажимент към Linux обществото всеки ден”, каза Скот Клиланд, Маркетинг директор на AMCC Storage. „3ware контролерите осигуряват повече възможности за поддръжка на Linux системите от който и да е друг RAID контролер. С вградените Linux драйвъри още от самото начало и вече дълго време, контролерите на 3ware са първият избор на потребителите на Linux.”

„AMCC 3ware и Seagate имат дълга история в съвместната работа за защита на данните в Linux среда”, каза Шерман Блак, старши вицепрезидент и генерален мениджър на Enterprise Compute, Seagate Technology. „Големите възможности на продуктовата линия 3ware на AMCC осигурява на Linux потребителите забележителна гъвкавост да използват подходящото устройство за съответната задача, като изградят системи за съхранение на данните с лидерите на Seagate – продуктите от семействата Barracuda ES и Cheetah 15K.”

AMCC демонстрира новите серийни RAID технологии за съхранение на данни на LinuxWorld
Спецификации, цени и наличности
Продуктите на AMCC от семейството 3ware 9650SE са налични в 2, 4 и 8-портови нископрофилни и 12, 16 и 24-портови високопрофилни конфигурации. Всички модели се разпространяват чрез световната мрежа от дистрибутори, интегратори и VAR на AMCC. Предлаганата цена за двупортови конфигурации започва от $195; $395 за 4-портови конфигурации; $595 за 8-портовите модели; $995 за 16-портови модели и достига до $1595 за 24-портови конфигурации. Продуктите от семейството SAS контролери се очаква да излязат на пазара по-късно тази година.

За AMCC
AMCC съчетава хардуер и софтуер, за да създаде SATA решения с висока производителност и капацитет за бързорастящия пазар за устройства за съхранение на данни в глобален мащаб. Първата линия от многопортови серийни ATA RAID контролери – семейството продукти 3ware SAS и SATA RAID решенията за съхранение на данни са ценово ефективни, високо производителни, с голям капацитет за компании и потребители по цял свят в приложения като disk-to-disk backup, near-line и мрежово свързано (network-attached) (NAS) съхранение на данни, обработка на видео и високоскоростни изчисления. Централният офис на AMCC се намира в Сънивейл, Калифорния с търговски и технически отдели по цял свят. Повече информация можете да получите на адрес www.amcc.com или http://www.3ware.com