НОВИНИ

5 причини да използвате Western Digital Ultrastar DC SN640 във вашия център за данни Вторник, 09 Юни 2020

-

Western Digital Ultrastar DC SN640 е нов модел NVMe SSD, който може да посрещне нуждите от производителност на сегашните и бъдещите сървърни и облачни приложения. Той е произведен по 96-слоен 3D TLC процес и е разработен специално за употреба в центрове за данни като предлага технологии за поддържане на висока производителност и гъвкавост по отношение на живота на носителя. Заради предлагания голям капацитет Ultrastar DC SN640 може да послужи за основа при изграждане на надеждни гъвкави масиви за данни с обем от порядъка на зетабайти. Благодарение на използването на собствен дизайн на SSD контролера, самостоятелно разработен фърмуер и вертикална интеграция, новият модел въплъщава компетенциите и силните страни на Western Digital в разработката на иновативни решения, които да послужат на клиентите във всеки сегмент на тяхната инфраструктура - от периферията, през ядрото, до облака.

Ето пет важни причини, заради които Ultrastar DC SN640 е точният избор за центровете за данни.

Предлага висока производителност при голямо натоварване

Един от най-важните показатели при избор на сървърен SSD е неговата производителност. Western Digital Ultrastar DC SN640 постига до 1,2 милиона случайни IOPS, което го прави подходящ и за най-взискателните към скоростта приложения, обслужващи голям брой клиенти.

Голям капацитет

Новият SSD на WD се предлага в разнообразие от капацитети - от 800 GB до 30,72 TB. Така в случаите, когато освен бързодействие се търси и обем, не сте принудени да използвате различни и по-бавни носители.

Предлага се в разнообразие от формати

Независимо в каква система ще го монтирате, той се предлага в подходящ формат - U.2, M.2 или E1.L, за да можете в най-добра степен да се възползвате от предимствата на наличната инфраструктура.

  • EDSFF E1.L с обем до 30,72TB, проектиран да осигури светкавични скорости при случайно четене. Този революционен форм-фактор е идеален за проектиране на най-добрите ракове с обем в петабайти за центровете за данни с висока плътност.
  • U.2 7мм с обем до 7,68TB - популярен форм-фактор в сървърите за данни, виртуализираните среди и контейнерите за приложения, където се използват енергийноефективни блейд системи с висока плътност.
  • M.2 22x110 с обем до 3,84TB за ограничени пространства и OCP-съвместим хардуер.

Възможност за настройка на издръжливостта

В зависимост от интензивността на запис на данните, издръжливостта може да се задава в границите от 0,8 до 2 или повече DWPD, за да се гарантира надеждността на информацията. При това може да се постигне до 50% overprovisioning.

Универсално приложение - създаден за микс от натоварвания
Фамилията Ultrastar DC SN640 е оптимизирана за екстремна производителност със смесени приложения като SQL Server, MySQL, виртуални десктопи и други критични за бизнеса задачи като използване на хиперконвергирани инфраструктури като VMware vSAN и Microsoft Azure.

Носителят постига 2 пъти по-висока производителност при последователните записи в сравнение със своя предшественик.

Фамилията Ultrastar DC SN640 предлага множеството опции за сигурност и поддържа NVMe multi-namespace. Новите носители се отличават и с ниска обща цена на притежание.

Значението на NVMe

NVMe има все по-голямо влияние върху предприятията и начинът, по който те могат да работят със своите данни, особено що се отнася до анализа им в реално време, M2M и IoT, както и за навлизащите технологии като софтуерно дефинираните инфраструктури.

Точно с тази идея е създаден Ultrastar DC SN640 - за изграждане на инфраструктура от следващо поколение, която е създадена за конкретната цел, а не с компоненти с общо предназначение, при които скалируемостта и производителността често не могат да бъдат предвидени точно, а цената обикновено е излишно завишена заради невъзможността за независимо скалиране на изчислителна мощ, сторидж и мрежови интерфейси.

Можете да получите консултация за интегрирането на Western Digital Ultrastar DC SN640 във вашата инфраструктура и да закупите самите носители с 60-месечна гаранция от официалния търговски партньор "АДСИС" ЕООД.

Вижте пълната спецификация на Western Digital Ultrastar DC SN640.

Ultrastar DC SN640