НОВИНИ

Първото SAS RAID устройство на Инфотренд Сряда, 26 Октомври 2005

- Санта Клара, Калифорния, 26 септември 2005 - Експертът при RAID системите за съхранение на данни Infortrend обяви днес своя нов продукт - EonStor® (ES) S12F-R1420 4Gigabit (4Gb) Fibre Channel за SAS подсистеми – първата на пазара RAID подсистема, поддържаща Serial Attached SCSI (SAS) технология и осигуряваща по-високи надеждност, скалируемост и повече възможности, в сравнение с Ultra320 SCSI и SATA. ES S12F постига производителност от над 1000MB в секунда и предлага пълнофункционална архитектура с резервирани контролери. Инфотренд представи също така и разширителния модул EonStor S12S-J1000 - SAS to SAS JBOD, с резервиран SAS expander за още по-голяма сигурност по време на работа. Новите продукти са вече на пазара.

SAS устройствата бележат преминаването от паралелни SCSI към серийни SCSI устройства. С максимална производителност от 320MB (MBps) при паралелните SCSI, при SAS устройствата производителността започва от това ниво, с multi-lane спецификация, която осигурява четири пъти по-висока скорост на паралелните SCSI. Предложенията в момента са от 3Gbps и ще нарастват геометрично през следващите няколко години. SAS системите използват point-to-point топология, която елиминира претоварването на shared bus arbitration механизмите. Същевременно са съвместими със SATA устройства и така позволяват на специфични пазарни сегменти да ползват значително по-евтината SATA технология.

„Оценките за растежа на SAS и SATA дисковите устройства са действително изключителни”, каза John Webster, анализатор и основател на Data Mobility Group. „Инфотренд е добре позиционирана, за да се възползва от тази възможност, като предлага 4Gb Fibre Channel със SAS устройства.”

Изградена на базата на ASIC266 dual PCI-X архитектура на Инфотренд, подсистемата се отличава с двоен, резервиран RAID контролер, за да гарантира най-високите нива на надеждност и производителност, двойни 4Gb Fibre канали на контролер, point-to-point drive канали, DDR266 кеш памет, два двувентилаторни охлаждащи модула, допълнителни захранващи устройства и опционална бързосменяема батерия за backup.

„Новото устройство ES S12F-R1420 на Инфотренд отбелязва навлизането на SAS технологиите и развитието на пазара за тяхното усвояване”, каза Greg Schulz, анализатор в Evaluator Group (Greenwood Village, CO). „Представянето на 4Gb Fibre Channel със SAS-базирано дисково устройство е показател, че SAS технологиите навлизат на пазара. Възможността за съвместно ползване на SAS и SATA, с ненадминатите RAS характеристики на SAS устройствата, правят тези системи идеалния дисков интерфейс за съхранение на данни. Това трябва да даде възможност на производителите да предложат ценово-ефективни и високопроизводителни решения за съхранение на данни за масовия и специализиран пазар.”

„От първите SATA RAID подсистеми до пускането на SAS устройства Инфотренд се стреми да развива продуктите, които включват най-новото от технологиите при системите за съхранение на данни”, каза Tony Chu, Президент на Infortrend Corporation. „С развитието на технологиите ние ще продължим да изследваме възможностите за подобряване на производителността и надеждността на SAS устройствата както за масовия потребител, така и за специализирания пазар.”

Характеристики на EonStor S12F-R1420
Двоен контролер, 4Gb Fibre Channel за SAS подсистеми
Системна производителност от над 1000MBps
Multi-lane, стандартният в индустрията SAS кабел за разширение, който се свързва към ES S12S-J1000 JBOD устройства за допълнително пространство за съхранение на данни; възможност за поддръжка на 64 устройства
Дванадесет point-to-point drive канали за по-добра производителност и надеждност
Лекота при поддръжка включително с бързо сменяеми FRU
Два захранващи блока
Два двускоростни охлаждащи вентилатора
Опционална батерия за backup (BBU)
Единичен DDR RAM DIMM модул с капацитет до 2GB
Поддръжка на UPS

Както и другите подсистеми на Инфотренд, така и ES S12F-R1420 е на пазара с модулни, бързосменяеми елементи като хард диск, захранване, батерия, RAID контролер и охлаждащ вентилатор и всеки един от тях може да бъде заменен за няколко секунди. Шасито е проектирано така, че да намали до минимум вибрационния резонанс, двускоростните охлаждащи вентилатори имат тих режим на работа и ниска енергийна консумация при нормални условия на работа. С автоматично превключващ кеш и правила при изключване, и поддръжка за опционална батерия и непрекъсваемо захранване ES S12F гарантира сигурността на данните при критични условия.

Умните технологии на Инфотренд
С повече от десетгодишен опит в проектирането на RAID устройства за съхранение на данни, подсистемите на Infortrend, базирани на техни собствени разработки за системно осигуряване, предлагат защита на дисковите устройства и високопроизводителен стандарт както чрез максимална защита срещу грешки, така и с най-бърза скорост при I/O трансмисии. IOSmart, DrvSmart и SysSmart се интелигентни групи за системно осигуряване, проектирани за най-добър баланс между производителност на системата и достъпност на данните.

Търсени пазари и възможна употреба
EonStor S12F е идеалното решение за директно свързани устройства за съхранение на данни, клъстърни сървъри, disk-to-disk backup, бази данни и архивиращи приложения, необходими за различните индустрии като обработка на медицински изображения, мултимедия, видео, „stream” редактиране и други.

За Infortrend
Фокусирана върху технологиите за съхранение на данни с RAID от основаването си през 1992, Infortrend проектира, произвежда и продава междуплатфромени и високопроизводителни RAID решения. Компанията е специализирана в изработката на системно осигуряване, дрйвери, ASIC дизайн и разработка на RAID контролери и подсистеми, които са подходящи за мрежа за съхранение на данни (SAN) и поддържат Fibre Channel, SCSI, ATA и SATA интерфейси. Проектирани да бъдат гъвкави, ценово ефективни и богати на възможности, продуктите на Infortrend са достъпни чрез световна мрежа от OEM и дистрибутори. Акциите на Infortrend се търгуват на Тайванската стокова борса, както и на сайта на Инфотренд www.infortrend.com.
Infortrend, EonStor и RAIDWatch са търговски марки или запазени търговски марки на Infortrend Technology, Inc. Всички останали марки са собственост на съответните фирми.