НОВИНИ

Продуктите от сериите SAS и SATA RAID устройства на Areca работят с Fedora Core 8 Вторник, 13 Ноември 2007

- Тайпе, Тайван, 13-ти ноември 2007 - Areca Technology Corporation (ARECA) обяви днес, че SAS и SATA ll RAID контролерите са интегрирани в кернел дървото на Fedora 8 (и по-нови), осигуряващи възможността бъдещите версии на Fedora операционните системи да поддържат продуктите от серията Areca 4-, 8-, 12-, 16-, 24-портови високопроизводителни SAS (ARC-1680 серии) и SATA ll (ARC-11xx/12xx) RAID контролери.


Fedora е Linux-базирана операционна система, която показва най-доброто от безплатния, „свободен код” софтуер. Fedora се ползва безплатно, може да се модифицира и дистрибутира от всеки. Драйверите на Areca бяха официално вградени в кернел дървото 2.6.19. Драйверите за Areca бяха интегрирани още във версия Fedora 7, базирана на кернел 2.6.22.4-65.fc7, но съществуваше значителен проблем за Fedora Unity Project – за да може да стартирате инсталацията на кернел драйвера на Areca, трябваше да бъде отстранен бъг, което още не е направено за тази версия.

Ако използвате версия FC7 x86_64, трябва да изтеглите инсталацията, за да може системата ви да разпознае Areca устройствата. Ако използвате стандартната версия FC7 i386, трябва да знаете, че кернелът не приема и двата модула - Areca кернел GPL драйвер и инсталационния драйвер. За тази версия на Linux не е възможно да инсталирате драйвери за Areca устройствата.


Fedora Unity Project намери и отстрани грешката във версия FC8. Сега може да инсталирате към операционната система драйвери за всички продукти от сериите на Areca 4-, 8-, 12-, 16-, 24-портови SAS и SATA RAID контролери, като добавите който и да е драйвер или пач към наскоро излязлата версия FC8.