НОВИНИ

Операционната система OpenBSD поддържа Areca драйвери Вторник, 08 Май 2007

- Тайпе, Тайван, 8-ми май 2007 - - Areca Technology Corporation (Areca), световен разпространител на PCI-X, PCI-Express SATA ll RAID адаптери, услуги и клиентски решения, днес оповести, че драйверите на Areca са били успешно вградени в свободната операционна система OpenBSD. OpenBSD 4.1 поддържа напълно arc(4), който е функциониращ на i386, amd64, macppc и sparc64 компютърни системи.

OpenBSD е пълнофункционална, мултиплатформена UN*X-подобна операционна система, базирана на Berkeley Networking Release 2 (Net/2) и 4.4BSD-Lite. Съществуват няколко операционни системи от това семейство, но OpenBSD се различава по това, че поставя сигурността и коректността на първо място. Екипът на OpenBSD влага огромни усилия, за да постигне т.нар. статус „secure by default”. Това означава, че потребителите на OpenBSD ще са сигурни, че техните току-що инсталирани машини няма да са застрашени. Статусът „secure by default” е възможен, единствено заемайки проактивна позиция относно сигурността.

азвитието на драйверите, поддържани от OpenBSD, е дело на Дейвид Гуин, с което се разширява групата от поддържани операционни системи и позволява на потребителите на OpenBSD – операционната система OpenBSD е известна с високите нива на защита – да използват OpenBSD като primary time source.

Areca също така поддържа „отворен код” проекти и операционни системи, включително FreeBSD и активно работи с „отворен код” обществото, като предоставя на програмистите безплатни мостри на продуктите си в замяна на разработка на драйвери и интерфейси за своите продукти.

Документация за поддръжката може да намерите на следните страници:
http://www.openbsd.org/i386.html
http://www.openbsd.org/amd64.html
http://www.openbsd.org/macppc.html
http://www.openbsd.org/sparc64.html
http://www.openbsd.org/cgi-bin/man.cgi?query=arc&sektion=4&format=html