НОВИНИ

Новото 4U 24-bay RAID устройство на Инфотренд осигурява капацитет от 12TB Вторник, 26 Юли 2005

- Санта Клара, Калифорния, 26-ти юли 2005 - Експертът при RAID системите за съхранение на данни Infortrend представи днес EonStor® (ES) A24U-G2421 SCSI-320 за SATA II RAID подсистеми, устройството с най-голям капацитет от предлаганите в момента. За да осигури ненадмината мощност и обем за съхранение на данни, ES A24U-G2421 притежава PowerPC FX 600MHz процесор на IBM и поддържа до 12TB капацитет за цялата система, като във всяка от 24-те позиции за дискове може да се свърже 500GB-ово SATA устройство.

Изградена на базата на ASIC266 dual PCI-X архитектура на Инфотренд, подсистемата се отличава с единичен RAID контролер, два SCSI хост канала, DDR266 кеш памет, два двувентилаторни охлаждащи модула, три захранващи устройства и опционална батерия за backup.

„Нашите клиенти се нуждаят от мощни RAID системи, които да осигурят оптимален баланс между цена, удобство при ползване и производителност”, каза Joe Rorke, вицепрезидент на отдел Маркетинг на Rorke Data. „С надеждните SCSI и клъстерни възможности, EonStor A24U е отлично и ценово-ефективно решение за изграждане на дискови ферми, ATM сервизни центрове и центрове за обработка на изображения, които изискват RAID защита и ниска цена за гигабайт.”

За да гарантира удобна поддръжка, новото устройство на Инфотренд се предлага с приспособими части, които могат да се подменят на място и са леснодостъпни както от предната, така и от задната част на подсистемата. При нужда, харддискът, захранването, батерията, RAID контролерът или охлаждащият вентилатор могат да бъдат сменени за секунди. Шасито на A24U-G2421 е подобрено, като са намалени вибрациите, а двускоростните охлаждащи вентилатори имат тих режим и по-ниска консумация на енергия, работещи при нормални условия. С автоматично превключване на кеша и правила при процеса на спиране, плюс възможност за backup с допълнителна батерия и непрекъсто захранване, ES A24U гарантира защитата на данните в критични условия.

Характеристики на EonStor A24U-G2421:

Първата на пазара висококомпактна 4U, 24-bay външна RAID подсистема;
Два SCSI-320 хост канала; нива на трансфер до 640MBps;
Два VHDCI конектора; допълнителен конектор за каскадно разширение на устройството или за свързване към клъстърен сървър;
Водещата на пазара I/O производителност в RAID5 конфигурация;
Поддържано ниво при четене: 465MBps;
Поддържано ниво при запис: 348MBps;
Единичен DDR RAM DIMM модул с капацитет до 2GB;
Капацитет за съхранение на данни до 12TB, използвайки 500GB 3Gbps SATA II устройства;
Лекота при поддръжка включително с бързо сменяеми FRU;
Три N+1, допълнителни захранващи елементи;
Два двускоростни охлаждащи вентилатора;
Опционална батерия за backup (BBU);
Поддръжка на UPS устройства.

Умните технологии на Инфотренд
Благодарение на дългогодишния опит в проектирането на RAID устройства за съхранение на данни, подсистемите на Инфотренд се базират на уникална технология за системно осигуряване, която защитава дисковото устройство и осигурява добре дефиниран, високопроизводителен стандарт, като гарантира максимална защита при грешки и бързи нива на I/O трансфер. Характеристиките на интелигентните системи IOSmart, DrvSmart и SysSmart подобряват баланса между системна производителност и достъпност на данните.

Пазар и употреба
A24U е идеалното решение за директно свързани устройства за съхранение на данни, клъстърни сървъри, disk-to-disk backup, бази данни и архивиращи приложения, необходими за различните индустрии като обработка на медицински изображения, мултимедия, видео, „stream” редактиране и други.

За Инфотренд
Фокусирана върху технологиите за съхранение на данни с RAID от основаването си през 1992, Infortrend проектира, произвежда и продава междуплатфромени и високопроизводителни RAID решения. Компанията е специализирана в изработката на системно осигуряване, дрйвери, ASIC дизайн и разработка на RAID контролери и подсистеми, които са подходящи за мрежа за съхранение на данни (SAN) и поддържат Fibre Channel, SCSI, ATA и SATA интерфейси. Проектирани да бъдат гъвкави, ценово ефективни и богати на възможности, продуктите на Infortrend са достъпни чрез световна мрежа от OEM и дистрибутори. Акциите на Infortrend се търгуват на Тайванската стокова борса, както и на сайта на Инфотренд www.infortrend.com.