НОВИНИ

Нови SATA ll RAID контролери на Areca, интегрирани във FreeBSD кернелите Сряда, 20 Април 2005

- Тайпе, Тайван, 20 април 2005 - Areca Technology Corporation (ARECA) обяви днес интегрирането на на драйвери за SATA ll RAID във версия 5.4 (и по-късни) на FreeBSD кернел, което осигурява бъдещите версии на операционната система FreeBSD да поддържа изцяло семейството продукти от сериите PCI-X и PCI-Express висопроизводителни SATA ll RAID контролери.

Сорс кодът за FreeBSD драйвърите на Areca ще бъде включен като част от всички нови FreeBSD кернели и също така ще бъде публикуван на уебсайта на компанията на адрес: http://www.areca.com.tw

През последните години Areca Engineer натрупа опит в разпространението на SCSI драйвъри за FreeBSD, но за първи път сега нейни RAID драйвъри са внедрени във FreeBSD кернел, както беше направено с драйвърите за хост адаптера SCSI (AMD.C) от 1995. Пускането на нови open-source драйвъри ще даде възможност на разработчиците да създават и споделят нови драйвъри за контролерите на Areca. Клиентите могат да ползват последния достъпен сорс код на Areca, Driver Package, RAID GUI, базиран за уеббраузър на FreeBSD, CLI и Библиотека за разработки за системна съвместимост, за да модифицират драйвърите, да създават нови приложения, които да поддържат други продукти. Areca предоставя своя сорс код с GPL лиценз – същия софтуерен лиценз, който се използва за FreeBSD кернелите.


За редакторите:

Areca Technology Corporation проектира и произвежда продукти за съхранение на данни за всички области на пазара, включително DAS, NAS и SAN. Всички PCI, SCSI и контролери за Fiber Disk устройства поддържат голям брой RAID нива, включващи 0, 1, 3, 5, 6, 10 или JBOD. Areca произвежда собствени ASIC, високоскоростни IDE контролери и RAID 6 устройства за постигане на висока пропускателна способност и надеждност. Усилията на компанията са фокусирани върху проучването и разработката на технологии за дискови устройства, отличаващи се с бърза производителност, висока степен на надеждност и по-ниски цени в сравнение с тези на конкурентните дискови устройства.

Повече информация може да намерите на адрес http://www.areca.com.tw

Areca е регистрирана търговска марка на Areca Technology Corporation. Всички останали имена и имена на продукти са търговски марки или регистрирани търговски марки на съответните фирми.