НОВИНИ

Нови SATA-II RAID подсистеми от INFORTREND Вторник, 26 Октомври 2004

- SANTA CLARA, California, October 26, 2004 – Експертите при RAID системите за съхранение на данни Infortrend обяви днес новите Serial ATA (SATA-II) модели от серията EonStor™ RAID подсистеми, базирани на новия високопроизводителен, четвърто поколение RAID engine. Двете версии - Fibre Channel (A16F) и SCSI (A16U) dual-host, демонстрират при тестовете производителност над 300 мегабайта за секунда (MB/sec) при непрекъснат запис и за двата модела и до 450 MB/sec при четене за EonStor A16U-G2421.

Първата от новото семейство висококапацитетни RAID устройства за съхранение на данни, подобрената 16-bay EonStor SATA-II подсистема може да поддържа над 6 терабайта (TB) данни. Изграден върху най-новия RAID engine на Infortrend, IFT-500266 DDR ASIC се отличава с използването на PCI-X шина и поддръжка на DDR памет, което увеличава повече от два пъти производителността при EonStor. Използваните високоинтегрирани схемни решения с висока плътност увеличават пропусквателната способност до 2GB/sec, което го прави подходящо за висококачествено видео, фирмени и телекомуникационни приложения, за съхранение на данни.

„ азчитаме на Infortrend да ни снабдят с последните постижения в областта на RAID технологиите и SATA-базираните RAID подсистеми”, каза Dennis Maetzold, президент на Condre Storage. „Със своите ASIC и SATA-II продуктови линии, Infortrend ни дава възможност да предлагаме съвременни, надеждни и ценово ефективни решения на пазара за системи за съхранение на данни.”

„Като допълнение към изключителната производителност и надеждност, новата EonStor линия предлага подобрена ергономичност и улеснено използване”, каза Thomas Bayens, директор на отдел маркетинг в Infortrend. „I/O производителността и достъпът са допълнително увеличени с вградената в SATA устройствата функционалност native command queuing (NCQ).”

Подобрения и ползи при функционалностите на новото EonStor 16-bay устройство:
- Li-ION батерия: възможност за бърза смяна без премахване на контролера
- Чекмеджета за дискове с ключалки: подобрена ергономичност на бутона за заключващия механизъм; проектиран за SATA-II, EonStor 16-bay е съвместим със SATA-I и паралелните ATA системи
- Дръжка на захранващия блок: улеснено поставяне и премахване
- Метално оребряване: подобрена устойчивост и намален вибрационен резонанс
- Нов Midplane дизайн: цялостно подобрение на скоростта и сигнализацията за 3Gb SATA-II
- Два резервни, бързосменяеми, двускоростни охлаждащи модула (всеки с по два вентилатора): тих режим и намалена консумация на енергия
- SES и ISEMS интерфейс протоколи: осигуряват постоянен контрол на работната среда

Подсистемите EonStor RAID предлагат несравнима гъвкавост с капацитет до 64TB на логическа единица (LUN) или логическо устройство (LD); множество драйверни конфигурации, всяка с различни нива на RAID; възможност в реално време за добавяне, копиране и смяна на устройства. Голям брой RAID нива, включващи 0, 1(0+1), 3, 5, 10, 30, 50, JBOD и NRAID.

Всеки контролер притежава DDR кеш памет, снабден е с IBM PowerPC 750FX процесор, с интегрирана първо ниво и 512KB от второ ниво кеш памет, един порт за Ethernet LAN, два RS-232C порта за out-of-band управление и поддръжка на непрекъсваемо захранващо устройство (UPS).

Модели и възможности
От септември на пазара чрез световна мрежа от OEM и дистрибутори на Infortrend се предлагат RAID подсистемите EonStor A16F-G2221 dual host Fibre към SATA-II и A16U-G2421 dual host U320 SCSI към SATA-II с единичен контролер. A16U-G2421 включва два двойносвързани VHDCI конектора на гърба на подсистемата, които може да се използват за host и каскадно свързване за допълнителни RAID елементи.

За Infortrend
Фокусирана върху технологиите за съхранение на данни с RAID от основаването си през 1992, Infortrend проектира, произвежда и продава междуплатфромени и високопроизводителни RAID решения. Компанията е специализирана в изработката на системно осигуряване, драйвери, ASIC дизайн и разработка на RAID контролери и подсистеми, които са подходящи за мрежа за съхранение на данни (SAN) и поддържат Fibre Channel, SCSI, ATA и SATA интерфейси. Проектирани да бъдат гъвкави, ценово ефективни и богати на възможности, продуктите на Infortrend са достъпни чрез световна мрежа от OEM и дистрибутори, за да осигуряват приложения за съхранение на данни.