НОВИНИ

Нови iSCSI продукти от Infortrend Петък, 23 Януари 2004

- Basingstoke UK, 23-ти ноември, 2004 - Експертът при RAID системите Infortrend обяви днес новия си продукт iSCSI за SATA-II RAID външни подсистеми като допълнение към продуктовата линия RAID системи - EonStor™. Новата подсистема е съвместима с iSCSI стандартите, предоставя ефективни възможности за свързване и поддържа SATA-II дискове с Native Command Queuing до 3.0Gbps за една добра инвестиция в бъдещето. Системата EonStor iSCSI предлага несравнима гъвкавост, управление и опростена конфигурация, като дава максимална сигурност и защита на данните.

EonStor A12E-G2121 комбинира сигурността на RAID технологиите от Infortrend с гъвкавостта на iSCSI, за да осигури ценово ефективно решение за съхранение на данни, което да се интегрира лесно с широко разпространените днес Ethernet мрежи. Протоколът iSCSI капсулира SCSI блокове от данни и ги пренася през нормалните Ethernet инфраструктури. EonStor A12E е снабден с два Ethernet порта по 1-Gigabit (GbE), които се свързват към стандартните Gigabit Ethernet мрежи или директно към сървърите.

EonStor A12E е идеален за изграждане на общи дискови масиви за предоставяне и разпределяне на информацията, архивиране на данните, обединяване на съхранената информация и дублирането в мрежовите сървъри. Подсистемата EonStor A12E съвместява предимствата на iSCSI-протокола като начин за пренос на информацията и достъпност като намалява инвестициите за обучение и поддръжка, необходими при сложността и високата стойност на компонентите за технологиите, предназначени за съхранение на данни.

„Подобрените RAID технологии на Infortrend предоставят неустоима оферта”, каза Bernd Widmaier, директор продажби на Starline Computer GmbH. „Вярваме, че продукти като подсистемите и устройствата от линията EonStor са най-атрактивната комбинация от производителност, гъвкавост и капацитет на пазара.”

„Малкият и среден бизнес трябва да балансират между нуждата от защита и общо използване на важна информация и закупуването на решения за съхранение на данни, които са лесни за поддръжка” - коментира Simon Broadbent, управител на отдел Маркетинг за Infortrend Europe. „Нашата нова подсистема EonStor A12E предлага възможностите за свързване на iSCSI, като намалява крайната цена за поддържане на собствени SAN-мрежи.”

Характеристики на EonStor A12E-G2121:
* Два порта GbE;
* Съвместимост със стандарта IETF iSCSI (RFC 3720);
* Възможност за използване на CHAP оторизация за работа през интернет;
* Поддръжка на Jumbo Frames;
* Дванадесет 3.0Gbps канали за SATA-II устройства с Native Command Queuing, съвместими и със SATA-I;
* Дванадесет бързосменяеми чекмеджета за SATA-I или SATA-II дискови устройства;
* DIMM модул с инсталиран 512MB DDR RAM; поддържа до 1GB;
* Три двускоростни, бързосменяеми охлаждащи модула с единични вентилатори;
* Подобрен дизайн на шасито, включващ метално оребряване за увеличаване на издържливостта и намаляване на вибрационния резонанс.

Всеки контролер от продуктовата линия EonStor предлага до 1GB кеш памет; IBM PowerPC процесор с едновременно интегриран първо ниво и 512KB от второ ниво кеш памет; порт за Ethernet LAN; два RS232 порта за out-of-band управление; поддръжка на непрекъсваемо захранващо устройство (UPS). За управление по мрежа на RAID системите компанията предлага RAIDWatch™ - Java-базано GUI, което осигурява централизирано известяване и позволяват администрирането на всички RAID устройства от един екран на браузъра.

EonStor A12E-G2121 iSCSI за подсистемите SATA-II RAID ще са достъпни от декември чрез световна мрежа от OEM и дистрибутори на Infortrend.

За Infortrend
Фокусирана върху технологиите за съхранение на данни с RAID от основаването си през 1992, Infortrend проектира, произвежда и продава междуплатфромени и високопроизводителни RAID решения. Компанията е специализирана в изработката на системно осигуряване, драйвери, ASIC дизайн и разработка на RAID контролери и подсистеми, които са подходящи за мрежа за съхранение на данни (SAN) и поддържат Fibre Channel, SCSI, ATA и SATA интерфейси. Проектирани да бъдат гъвкави, ценово ефективни и богати на възможности, продуктите на Infortrend са достъпни чрез световна мрежа от OEM и дистрибутори. Акциите на Infortrend се търгуват на Тайванската стокова борса, както и на сайта на Инфотренд www.infortrend.com.

Infortrend, EonStor и RAIDWatch са търговски марки или запазени търговски марки на Infortrend Technology, Inc. Всички останали марки са собственост на съответните фирми.