НОВИНИ

Линукс добави драйвър за SATA ll RAID контролера на Areca към своите кернели Вторник, 08 Март 2005

- Тайпе, Тайван, 8-ми март 2005 - Areca Technology Corporation (ARECA) обяви днес интегрирането на драйвери за SATA ll RAID във версиите 2.6.11 -rc3-mm1 (и по-късни), което ще позволи на бъдещите версии на операционната система Линукс да поддържа всички високопроизводителни SATA ll RAID контролери на Areca от сериите PCI-X и PCI-Express.

Сорс кодът за Линукс драйвърите на Areca ще бъде включен като част от всички нови Линукс кернели и също така ще бъде публикуван на уебсайта на компанията на адрес: http://www.areca.com.tw

Като част от стандартния Линукс кернел драйвърите на Areca ще бъдат включени във всички дистрибутирани продукти на Линукс като Red Hat, SuSE, TurboLinux, Debian и Mandrake.

През последните години Areca Engineer натрупа опит в разпространението на SCSI драйвъри за потребителите на Линукс, но за първи път сега нейни RAID драйвъри са внедрени във Линукс кернели, както беше направено с драйвърите за хост адаптера SCSI (AMD.C) от 1995. Пускането на нови open-source драйвъри ще даде възможност на разработчиците да създават и споделят нови драйвъри за контролерите на Areca. Клиентите могат да ползват последния достъпен сорс код на Areca, Driver Package, RAID GUI, базиран за уеббраузър на FreeBSD, CLI и Библиотека за разработки за системна съвместимост, за да модифицират драйвърите, да създават нови приложения, които да поддържат други продукти. Areca предоставя своя сорс код с GPL лиценз – същият софтуерен лиценз, който се използва за Линукс кернелите.


PCI-X и PCI-Express SATA RAID контролерите се разпространяват в конфигурации от 4, 8, 12, и 16 порта, но обещават по-висока скорост и по-добра производителност при поддръжката на RAID 6 и SATA ll в сравнение с конкурентните продукти. Новите контролери са проектирани да работят и с 64-битови приложения и поддържат единичен дял по-голям от 2TB чрез 64-битов LBA на един контролер.

За редакторите

Areca Technology Corporation проектира и произвежда продукти за съхранение на данни за всички области на пазара, включително DAS, NAS и SAN. Всички PCI, SCSI и контролери за Fiber Disk устройства поддържат голям брой RAID нива, включващи 0, 1, 3, 5, 6, 10 или JBOD. Areca произвежда собствени ASIC, високоскоростни IDE контролери и RAID 6 устройства за постигане на висока пропускателна способност и надеждност. Усилията на компанията са фокусирани върху проучването и разработката на технологии за дискови устройства, отличаващи се с бърза производителност, висока степен на надеждност и по-ниски цени в сравнение с тези на конкурентните дискови устройства.

Повече информация може да намерите на адрес http://www.areca.com.tw


Areca е регистрирана търговска марка на Areca Technology Corporation. Всички останали имена и имена на продукти са търговски марки или регистрирани търговски марки на съответните фирми.