НОВИНИ

Две нови приспособими RAID системи от INFORTREND осигуряват гъвкаво SATA II решение за съхранение на Вторник, 31 Май 2005

- Тайпе, Тайван, 31 май 2005 – На изложението COMPUTEX експертът при RAID системите за съхранение на данни Infortrend представи две нови системи за съхранение на данни “Mass Cube” в tower или desktop форм-фактор към своята линия Serial ATA (SATA) RAID дискови масиви. Устройствата са наследници на ES A08U-C2410 (Cube), който беше въведен миналата година като първия SATA II продукт на компанията, поддържащ SATA I в допълнение към последните SATA II устройства, които притежават функции като „native command queuing” (NCQ).

Изградени на базата на успешните Cube устройства, в новите системи има няколко промени по дизайна, които понижават цената на системите от ниско ниво за съхранение на данни. И двете системи притежават здраво шаси, осигуряващо по-голяма стабилност и удобство при сглобяване и поддръжка. Със захранване от 250W и единичен SCSI-320 host канал, олекотената форма на ES A08U-C2411 (MassCube-1) е изключително икономично решение за съхранение на данни.

Подобно на предшественика си, новата приспособима MassCube система поддържа до четири устройства чрез каскадното последователно свързване с максимален капацитет до 12TB. EonStor A08U-C2412 (MassCube-2) е идеален за малкия и среден бизнес, където се използват най-често клъстърните сървърни приложения. Цената на ES A08U-C241 2 го прави подходящ и за SOHO (например охранителни системи, файл, уеб или ftp сървъри).

„Infortrend продължава да е лидер в индустрията, като предлага широка гама от иновативни RAID устройства за съхранение на данни”, каза Scott Wu, директор на търговския отдел Asia Pacific на Infortrend. „Комбинирането на ценовата ефективност и висока производителност като поддръжката на дялове по-големи от 2TB и интелигентно управление на ATA устройства, Infortrend осигурява защита от грешки и скалируемост за малки и средни, корпоративни и ведомствени инсталации.”

Сравнение на характеристиките на EonStor A08U-C2411 и A08U-C2412

Характеристики A08U-C2411 A08U-C2412
Контролер ASIC133 платформа ASIC133 платформа
езервна батерия:
бързосменяема, без
премахване на контролера - 1
Охлаждащ модул:
единичен вентилатор,
модул за бърза смяна,
двускоростен, с
автоматично превключване 2 2
Захранващ блок 250W единичен 250W дублиран
Хост канали: SCSI-320
(двойносвързани VHDCI конектори) 1 2

Подсистемите EonStor RAID предлагат несравнима гъвкавост с капацитет 64TB на логическа единица; множество драйверни конфигурации, всяка с различни нива на RAID; възможност в реално време за добавяне, копиране и смяна на устройства; оптимизационен режим с възможност за настройки; LD инициализация; multi-host поддръжка. Голям брой RAID нива, включващи 0, 1(0+1), 3, 5, 10, 30, 50, JBOD и NRAID.

Умните Технологиите на Infortrend

С повече от десетгодишен опит в проектирането на RAID устройства за съхранение на данни, подсистемите на Infortrend, базирани на техни собствени разработки за системно осигуряване, обезпечават защита на дисковите масиви и високопроизводителен стандарт както чрез максимална защита срещу грешки, така и с най-бърза скорост при I/O трансмисии. IOSmart, DrvSmart и SysSmart се интелигентни групи за системно осигуряване, проектирани за най-добър баланс между производителност на системата и достъпност на данните.

За Infortrend
Фокусирана върху технологиите за съхранение на данни с RAID от основаването си през 1992, Infortrend проектира, произвежда и продава междуплатфромени и високопроизводителни RAID решения. Компанията е специализирана в изработката на системно осигуряване, дрйвери, ASIC дизайн и разработка на RAID контролери и подсистеми, които са подходящи за мрежа за съхранение на данни (SAN) и поддържат Fibre Channel, SCSI, ATA и SATA интерфейси. Проектирани да бъдат гъвкави, ценово ефективни и богати на възможности, продуктите на Infortrend са достъпни чрез световна мрежа от OEM и дистрибутори. Акциите на Infortrend се търгуват на Тайванската стокова борса.

Infortrend, EonStor и RAIDWatch са търговски марки или запазени търговски марки на Infortrend Technology, Inc. Всички останали марки са собственост на съответните фирми.

Контакти за медиите:
Infortrend Technology, Inc.
Jack Chang
+886-2-2226-0126
jackc @infortrend.com.tw
Infortrend Corporation
Alan Johnson
+1-408-988-5742
alan.johnson@infortrend.com