НОВИНИ

Иновациите от Synology, очаквани през 2022 Вторник, 07 Декември 2021

-

Synology разкри предстоящите новости, свързани с локалните и облачни решения, в които влизат значителни ъпдейти и нови функции в следните продукти и услуги: DSM 7.1, Surveillance Station 9.0, SRM 1.3, C2 Backup, C2 Identity, C2 Password, C2 Storage и C2 Transfer. Бяха обявени нови вълнуващи възможности за всеки Synology продукт, включващи значителни подобрения в потребителското преживяване, надеждността и скалируемостта.

Pешения за локални информационни системи

Управление на данни в голям мащаб

DSM 7.1 ще донесе подобрена производителност при споделяне на файлове и удобство с представянето на мултиканален SMB достъп и поддръжка на дистрибутирани файлови системи. Pазпределените бизнеси с множество локации могат да се възползват от поддържаното от C2 Storage приложение Hybrid Share, за да намалят ограниченията в пропускателната способност и да направя екипната работа по-опростена. В комбинация с унифицирания файлов портал на Synology Drive и обновения дизайн на мобилното приложение отдалечените екипи ще имат пълен контрол върху данните си, независимо къде се намират.

За системните администратори повечето потребители и устройства не трябва да означават повече ангажименти по поддръжката. Active Insight - услугата за облачен мониторинг и поддръжка при проблеми, обявена с DSM 7.0, получава нови удобства. Hyper Backup задачите на всяко устройство могат да бъдат наблюдавани директно от Active Insight, за да е сигурно, че те не са забравени. Налични са повече детайли за системните ъпдейти и анализ на логванията на потребителите, които са представени на видимо място.

Новите възможности за контрол на пропускателната способност и разширените активатори на събития в Active Backup for Business клиентите, както и поддръжката на Virtual DSM среди в MailPlus дават на IT екипите повече инструменти за намаляване на оперативната сложност. DSM 7.1 ще предложи и поддръжка на DSM бекъпи, което е още един начин за администраторите да защитят и възстановят цели Synology устройства.

По-бързо, по-просто и по-сигурно видеонаблюдение

Surveillance Station 9.0 ще дойде с подобрен потребителски интерфейс, който дава на потребителите всички нужни инструменти, по-бързо от всякога. Новият Monitor Center обединява всички важни потоци с удобни контроли за възпроизвеждане и аларми за събития. По-добрата интеграция на карти означава, че дори инсталациите в множество обекти могат да бъдат наблюдавани ефективно, което дава на екипите по сигурността прецизна информация и лесни графични напътствия, когато всяка секунда е от значение.

Свързването на камери също е по-просто от всякога с новия вграден магьосник. Благодарение на опцията за импорт и копиране на настройки, внедряването на стотици камери може да бъде извършено в рамките на минути.

Подобренията в Central Management System (CMS) включват гъвкави опции за ъпдейт на устройствата, едновременен двоен запис и HTTPS/SRTP поддръжка. Тези значителни обновления правят по-просто инсталирането и подобряват сигурността и гъвкавостта на системите.

Нова услуга Synology C2 Surveillance ще позволи на домашните и бизнес потребители да записват видео от наблюдението и едновременно да го съхраняват в C2 облака. Потенциалната загуба на данни е сведена до едва пет секунди, което гарантира постоянна наличност на материалите дори в случай на бедствие или опит за кражба на локалното оборудване.

Новият модел DVA1622 NVR прави пакета от усъвършенствани аналитични услуги с изкуствен интелект на Synology по-достъпен за малките фирми и домашните потребители чрез включването на лицево разпознаване с повече потребителски идентичности. Заедно със Surveillance Station 9.0, DVA серията от мрежови записващи устройства ще включва и възможности за разпознаване на регистрационни номера на превозни средства.

Мулти гигабитова безжична връзка, VLAN и още

SRM 1.3 и Wi-Fi 6 рутерът Synology RT6600ax представят по-бързи мрежови възможности и значително подобрени възможности за управление на мрежите. SRM 1.3 ще има пълна VLAN поддръжка през интуитивен интерфейс, който всеки ще може да използва, за да сегментира и раздели устройствата, включително IoT сензори и други потенциално незащитени устройства.

Водещият модел в гамата RT6600ax е трибандов рутер и един от първите с поддръжка на разширения 5,9GHz спектър, което му осигурява по-широка честотна лента и работа без смущения за 160MHz устройства. 2.5GbE портът осигурява поддръжка на по-бързи входни връзки и интернет достъп.

Обновеният интерфейс на приложението DS router предлага почти всички възможности за управление на SRM в смартфона. Създаване на нови безжични мрежи, конфигуриране на родителска защита или уеб филтриране, задаване на схеми за контрол на трафика и други вече ще изискват само няколко докосвания.

Облачни услуги

Сигурен облак за всички!

Пуснатите едва преди няколко месеца услуги C2 Backup, Identity, Password и Transfer самостоятелно решават специфични IT предизвикателства по прост и достъпен начин.

C2 Backup опростява бекъпа на устройства и критични бизнес данни, дори за отдалечени екипи. Бекъпът на цели системи в комбинация с удобната услуга за възстановяване на файлове посредством интуитивен онлайн портал осигурява бърза и гъвкава защита на данните.

C2 Identity заменя традиционните услуги за директории със сигурен хибриден подход с ниска латентност. C2 сървърите осигуряват управление, SSO услуги и локално реализирани LDAP модули за локални интранет сървъри и устройства. Включените възможности за управление на Windows и macOS устройства дават на администраторите инструментите, от които се нуждаят, за да подсигурят работата на екипите.

C2 Password опростява управлението на пароли и го прави достъпно за всички. Услугата е безплатна за индивидуални потребители и струва само $4,99 USD на година за споделяне на пароли между шест профила - без ограничение за броя на свързаните устройства.

C2 Transfer прави споделянето на чувствителни файлове с външни страни лесно и сигурно. Освен че позволява потвърждение на идентичността, C2 Transfer криптира локални всички файлове, което гарантира, че данните никога не стигат до неподходящи ръце, дори при компрометиране на връзките за споделяне.

Synology постоянно добавя нови функции към всяка C2 услуга, за да увеличи удобството и скалируемостта при нужда, без да натоварва потребителите с поддръжка. Множеството опции за съхраняване на данните - включително в новия център за данни в Taiwan, който наскоро беше добавен към съществуващите във Франкфурт и Сиатъл - позволяват на администраторите да постигнат максимално съответствие с локалните регулации за разполагане на данни. През 2022 Synology ще представи услугата C2 Object storage за S3-съвместими приложения.

Още подробности

Събитието Synology 2022 AND BEYOND, което се състоя на 3-ти декември, дава още детайли и представя още повече функции и услуги. Вижте въвеждащата реч и седемте специализирани сесии тук: https://sy.to/2022.

Наличност

Synology DSM 7.1 и Surveillance Station 9.0 ще бъдат пуснати през Q1 2022 като публични предварителни версии.

SRM 1.3 ще дебютира в рутера RT6600ax през Q1 2022. Поддръжка на RT2600ac и MR2200ac ще бъде добавена през Q2 2022.

По-подробна информация за други функции и услуги ще бъде налична по-късно.